Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat

210
Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat - ciuca-1635841074.jpg

Articole recomandate

Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat, marți dimineață, printr-o scrisoare trimisă președintelui Klaus Iohannis și conducerii Parlamentului. Reamintim că astăzi era programată audierea miniștrilor în comisiile parlamentare, iar miercuri ar fi urmat să aibă loc votul de învestitură pentru guvernul minoritar condus de Ciucă. Premierul desemnat a anunțat luni seară că își depune mandatul, în condițiile în care nu a reușit să strângă o majoritate parlamentară.


Adresa a fost înregistrată marți la Parlament, astfel că audierile și votul de învestitură au fost anulate.


De asemenea, Ciucă i-a trimis o scrisoare și președintelui Iohannis, în care motivează că îşi depune mandatul ”având în vedere poziţionările în timpul consultărilor şi declaraţiile publice ale celorlalte partide parlamentare, prin care au transmis că nu vor susţine un guvern minoritar PNL - UDMR” şi ”considerând că menţinerea incertitudinii cu privre la învestirea noului Guvern ar putea crea unblocaj instituţional la nivelul puterii executive guvernamentale”.


Luni, cu o zi înainte de audierea în Parlament a miniștrilor propuși, premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat că renunță la mandat, după o ședința fulger a conducerii PNL. Decizia are loc în contextul în care liberalii nu au reușit să obțină sprijinul parlamentarilor pentru Guvernul minoritar propus de Nicolae Ciucă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.679 secunde