Nicușor Dan: Riscul ruperii USR există, dar e mic

131
Nicușor Dan: Riscul ruperii USR există, dar e mic - image20160432091271770nicusordan-1502276023.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Nicușor Dan susține că riscul ruperii USR e destul de redus, iar prin intrarea lui Dacian Cioloș în USR ar fi existat avantajul de notoritate, dar și dezavantajul "pierderii imaginii unui partid construit de la firul ierbii".


El spune că în USR există două grupări — "USR progresist", reprezentată de Vlad Alexandrescu și Florina Presadă, și "USR liberal", susținut de Cristian Ghinea și Dan Barna.


"Cele două manifeste care au apărut în opinia publică (n.r. despre referendumul intern privind familia) nu reprezintă, în opinia mea, două jumătăți din partid. Reprezintă opinia unor grupuri care împreună nu știu dacă au 20% din membrii partidului. În opinia mea, membrii USR doresc să continue împreună și să reducă această tensiune pe o chestiune de ordin ideologic care nu este pe agenda publică în momentul ăsta", a spus Nicușor Dan, la Digi 24.


Întrebat dacă există riscul ruperii Uniunii, Nicușor Dan a arătat că, în opinia sa, ''riscul e destul de redus''. ''El există, dar e mic", a punctat fostul lider USR.


El a precizat că "nu a existat niciodată vreun refuz" al său vizavi de invitarea în partid a lui Dacian Cioloș, dar "nicio cerere de intrare în partid" a fostului premier.


"Venirea lui Cioloș în USR ar fi avut și avantaje și dezavantaje — avantaje de notorietate, dezavantaje de a pierde din imaginea de partid construit de la firul ierbii pe care USR îl avea. În momentul în care venea Cioloș, în opinia publică USR ar fi devenit partidul lui Cioloș, nu ar mai fi avut atributele astea de un partid care nu a fost la guvernare (...) Dacian este o persoană conservatoare. Nu e un secret pentru nimeni. E un pic comic că persoanele cele mai vocale care doreau venirea lui Cioloș în USR sunt cele care vor să definească acum un partid progresist în care Dacian Cioloș să nu își găsească locul de fapt", a adăugat Nicușor Dan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6574 secunde