Nicușor se plânge de "poluare" politică la malul mării

426

Articole de la același autor

Plajele trebuie să treacă la administrațiile locale, ministerele de profil pun bețe în roate turismului de la malul mării, iar guvernanții actuali sunt subiectivi. Una peste alta, din nou imixtiune în activitatea autorităților județene și locale de la mal de mare. Apariția în presa centrală a unui articol referitor la starea plajelor a inflamat spiritele ieri printre autoritățile județene care au și ieșit la atac cu acuze, amenințări cu instanța și cereri de demiteri, profitând, totodată, de ocazie să își promoveze din nou interesele.

Președintele CJC, Nicușor Constantinescu, a ținut să dezmintă ieri, în cadrul unei conferințe de presă, informațiile apărute într-un cotidian central, potrivit cărora "litoralul românesc reprezintă un real pericol pentru sănătatea turiștilor". Marea nemulțumire a lui Constanti-nescu a pornit de la faptul că secretarul de stat Lucia Varga ar fi făcut aprecieri referitoare la nevoia de îmbunătățire a sistemului de epurare a apelor menajere de la malul mării.
Constantinescu a considerat acest lucru drept o ofensă adusă de reprezentantul guvernului și a pus totul pe seama unor răfuieli politice. De asemenea, atât Constantinescu cât și directorul SC RAJA SA, Felix Stroe, au declarat în cadrul conferinței de presă de ieri că au de-a face cu un șantaj ca urmare a refuzului SC RAJA SA de a branșa "beach-barurile amplasate ilegal pe plajele din stațiunile de pe litoralul românesc".
În timp ce Felix Stroe a declarat că a făcut încă de ieri plângeri penale împotriva directorului DADL, Gheorghe Babu, și a secretarului de stat Lucia Varga, iar la CSAT a înaintat o sesizare în scris referitoare la declarațiile celor doi, Constantinescu a subscris solicitării președintei Asociației pentru Promovarea litoralului românesc, Corina Martin, de a fi demiși Varga și Babu.
În cadrul aceleiași conferințe de presă, Constantinescu a ținut să menționeze că toate cele nouă stații de epurare de la malul mării funcționează, chiar la parametri europeni.
Cât despre cele 14 surse de poluare la care se făcea referire în cotidianul central zilele trecute, Stroe și Constantinescu au menționat că unitățile res-pective au contract direct cu DADL. Într-adevăr, apa din piscinele celor 14 hoteluri se revarsă direct în Marea Neagră, fără a trece prin stațiile de epurare, dar, potrivit preșe-dintelui CJC, chiar și așa nu reprezintă un pericol pentru turiștii de pe litoralul românesc.
Dincolo de toate declarațiile făcute, un lucru a fost cert, la finalul conferinței de ieri: autoritățile județene refuză orice comunicare cu reprezentanții guvernului. Întrebat dacă a luat legătura cu Lucia Varga, președintele CJC a recunoscut că nici nu a încercat până acum să o contacteze și nici nu va face primul pas, el susținând că rezolvarea problemelor constă în demiterea ei și a lui Gheorghe Babu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9223 secunde