Traian Băsescu:

"Noul acord cu FMI vizează continuarea reformelor"

334
Acordul cu FMI este de tip "precauție" care nu vizează o situație dificilă în care s-ar afla România, ci continuarea reformelor. Declarația îi aparține șefului statului și a fost făcută după întâlnirea cu reprezentanții FMI, ai CE și ai Băncii Mondiale.
"Obiectivele noului acord, de tip precauție, aș vrea să fie limpezi, ca să nu putem specula. El nu vizează o situație dificilă în care s-ar afla România, ci continuarea reformelor, cu asistența instituțiilor internaționale", a declarat președintele Traian Băsescu.
El a mai precizat că obiectivele acestui acord de precauție nu sunt legate de bani, ci sunt legate de implementarea unor procese care să genereze creștere economică și menținerea consolidării fiscale și financiare.
"Obiectivul de stabilizare fiscală și financiară s-a atins odată cu încheierea primului acord, iar acum avem menținerea acestei stabilități, dincolo de cel de lansare a economiei. Prognoza pentru 2011 se menține. Creștere de 1,5% a PIB în primul trimestru de anul acesta față de al treilea și al patrulea din 2010. Și pentru 2012 ne propunem un obiectiv prudent. Adică o creștere de 3,5%, revizuită de la 4,5% din PIB, menținând obiectivul de deficit pentru 2012. Pentru trimestrul I al 2011 s-a realizat deficitul prognozat, extrem de lejer cu un spațiu disponibil, care este generat de nerealizarea investițiilor. Sperăm să recuperăm aceste investiții. Nu putem spune "să înceapă veselia". Avem nevoie de prudență", a mai spus șeful statului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5528 secunde