Concurs Noul ministru al Administrației și Internelor susține desființarea prefecturilor

1188

Articole de la același autor

Potrivit unor surse din PSD, unul dintre proiectele noului ministru al Administrației și Internelor, Liviu Dragnea, vizează desființarea prefecturilor. În urmă cu ceva vreme, Dragnea împreună cu alți doi colegi de partid, Nicușor Constantinescu și Marian Oprișan, a întocmit un proiect potrivit căruia prefecturile ar urma să fie desființate, iar președinții de consilii județene să capete mai multe atribuții. Proiectul a fost întocmit de pesediști invocând principiul descentralizării și promovarea lui la nivel local, în acest caz, în detrimentul autorității centrale.
Liderul PSD, Mircea Geoană, a luat act de acest proiect care ar urma să fie analizat de o comisie internă a partidului.
Actualul prefect al județului Constanța, Dănuț Culețu, a declarat că o astfel de schimbare ar presupune, în primul rând, modificarea Constituției României. Culețu nu a exclus punerea în aplicare a unui astfel de proiect, dar a menționat că ar fi un lucru foarte dificil care ar urma să se facă în urma unei dezbateri parlamentare, chiar a unui referendum.
În plus, Instituția Prefectului este reprezentantul guvernului în teritoriu, instituție care se regăsește într-o formă sau alta și în străinătate. De asemenea, așa cum a menționat și Culețu, "Instituția Prefectului este cea care asigură starea de legalitate în teritoriu".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6824 secunde