Noutăți legislative din domeniul cadastrului imobiliar, prezentate la prefectură

315
Noutăți legislative din domeniul cadastrului imobiliar, prezentate la prefectură - cadastru1-1593187747.jpg

Articole de la același autor

Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România, prin reprezentantul legal, ec. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a organizat, vineri, 26 iunie, o întâlnire de lucru în cadrul Instituției Prefectului - Județul Constanța.

Pe ordinea de zi, au figurat mai multe puncte: R.E.N.S. (Registrul Electronic Național de Nomenclatură Stradală) și R.A.N. (Registrul Agricol Național) - integrare automată; Cadastru Sistematic și Integrarea acestuia în GIS (Sistem Informațional Geografic); Directiva Comisiei Europene - INSPIRE; Digitalizarea instituțiilor publice; Stadiul lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor, realizate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, cu evidențiere a situațiilor problematice de la nivelul comunelor; Predarea a 8.900 de cărți funciare deschise gratuit pentru cetățeni, pentru imobilele situate în extravilan urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică inițiate de comunele Cumpăna și Gârliciu din județul Constanța.

La eveniment, au participat: Laurențiu Alexandru Blaga, președinte-director general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Ileana Spiroiu, director general adjunct al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Dorin Grecu Sasu, director general al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, Aura Bozdoacă, subprefectul județului Constanța, alături de reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța - Leila Baciu, Direcția Juridică, și Diana Roxana Voitinovici, Direcția de Urbanism.

Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România a fost reprezentată de un număr de 34 de unități teritorial-adminis-

trative.

Cei prezenți au fost informați cu privire la noutățile legislative din domeniul cadastrului imobiliar, posibilitățile de finanțare pentru cadastrul sistematic, precum și publicarea în Monitorul Oficial nr. 553 din 26 iunie 2020 - Partea I a Ordinului ANCPI nr. 1445/2020 privind modificarea și completarea Ordinului directorului general al ANCPI nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI și instituțiile sale subordonate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 August 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.8284 secunde