Klaus Iohannis:

"Nu voi coabita, ci voi colabora cu guvernul PSD"

64

Articole de la același autor

Liderul PNL, Klaus Iohannis, candidatul Alianței Creștin Liberale, la Președinia României, a declarat, ieri, că nu va coabita, ci va colabora cu guvernul PSD, în cazul în care va fi ales președinte al țării.

"Coabitarea este un fel de troc politic total nepotrivit așa cum vedem că este în funcțiune în acest moment, începând cu momentul împărțirii funcțiilor de conducere din Parchetele României, proces care continuă până în ziua de azi. Nu este niciun secret", a afirmat Iohannis.

Potrivit acestuia, o colaborare este o acțiune în baza Constituției și ea va funcționa până la schimbarea guvernului.

Iohannis a menționat că este inacceptabil ca președintele României și prim-ministrul României să se certe la televizor în fața națiunii.

"Dacă vor să se certe, să aibă dispute, nu au decât să o facă între patru ochi, dar pentru România sunt obligați prin Constituție să lucreze împreună și să rezolve problemele țării, nu să-și impună autoritatea ca într-o piață de legume", a afirmat Iohannis.

El a făcut aceste precizări întrebat dacă va răspunde pozitiv solicitării făcute de Elena Udrea prin care îi cere lui Klaus Iohannis să nu colaboreze, în cazul în care va fi ales președinte, cu PSD.

"Mă impresionează această grijă a doamnei Udrea pentru contracandidații săi. Dar, momentan, ne descurcăm și singuri. În mod cert, conform Constituției, voi colabora cu guvernul aflat în funcțiune", a spus Iohannis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3265 secunde