Traian Băsescu, declarații la Constanța:

"Nu vreau țara invadată de islamiști din Siria"

234

Articole de la același autor

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că nu vrea să vadă România invadată de islamiști din Siria și nu crede că țara noastră sau Europa s-ar putea întoarce către "o astfel de cultură".

În cadrul unei întâlniri la Casa de Cultură din Constanța, Băsescu s-a referit, printre altele, la minoritatea musulmană din Dobrogea și a spus că trăiește în armonie cu majoritatea ortodoxă, dar felul în care vede această civilizația este diferit față de modul în care este văzută civilizația de migranții care vin din state structurate pe Coran.

"La noi, în Dobrogea, trăim bine împreună, dar asta nu înseamnă că aș fi bucuros să văd țara asta invadată de islamiștii care vin de prin Siria sau din Afganistan, pentru că ei nu au trăit în cultura în care trăim noi, europenii. Diferența între modul cum noi vedem civilizația alături de minoritățile care trăiesc în România și modul cum o văd ei este mare. Gândiți-vă numai la neșansa pe care o au femeile din aceste țări să fie considerate oameni de categoria a doua", a spus Traian Băsescu.

De asemenea, fostul președinte a afirmat că nu crede că România sau întreaga Europă s-ar mai putea întoarce la o astfel de cultură.

"Europa este o Europă a civilizației, în care am învățat să ne respectăm unii pe alții, în care cultura europeană trebuie să predomine viitorul acestui continent și nicidecum o islamizare rapidă pe care eu, ca om politic, nu o doresc nici Europei, nici României. De aceea, am convingerea că România este o țară care s-a așezat bine alături de minoritățile ei și împreună cu minoritățile ei, într-un concert european care nu trebuie tulburat de note false, de islamism și de exagerări ale unor oameni care nu se pot adapta culturii europene", a mai adăugat Traian Băsescu.

Reamintim că, vineri seara, fostul șef de stat s-a aflat la Casa de Cultură din Constanța, unde a avut loc lansarea oficială a candidaților Mișcării Populare pentru primăriile din localitățile județului Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Martie 2016
Stire din Politică-Administrație : Traian Băsescu vine la Constanța
Pagina a fost generata in 1.8751 secunde