"Omul trebuie să mănânce ca să supraviețuiască"

480
"Lumea de la țară este foarte vitregită. Viața oamenilor din mediul rural este foarte grea", a început să povestească primarul comunei Vulturu, Eugen Marius Berbec.
Majoritatea locuitorilor din comună își câștigă pâinea din agricultură, respectiv din cultivarea pământului și creșterea animalelor. Ei vin la primar, nemulțumiți de problemele cauzate de lipsa fondurilor din domeniul agriculturii.
"Agricultura nu este un domeniu prioritar pentru clasa politică românească și, din acest motiv, sprijinul alocat agriculturii nu este pe măsura nevoilor", a explicat primarul. "Până la urmă, facem și noi parte din UE și concurăm cu toate celelalte state din Europa", a adăugat el.
Totodată, Berbec și-a exprimat scepticismul în privința accesării fondurilor structurale. "Sunt foarte greu accesibile. Dar aici putem vorbi și despre incapacitatea celor care gestionează aceste fonduri. Modifică ghidul solicitantului sau criteriile de eligibilitate în ultimul moment", s-a plâns el.
O altă problemă este lipsa locurilor de muncă din mediul rural. Aceste lipsuri afectează vizibil cele aproximativ 700 de suflete din Vulturu. "Omul trebuie să mănânce ca să supraviețuiască. Cei din mediul urban spun că cei de la țară se descurcă: mai cresc un animal la curte, au legume în grădină, dar nu este chiar așa. Viața lor este foarte grea. Totul costă: întreținerea, cheltuielile cu utilitățile. Nu este chiar așa simplu", a menționat primarul.
La toate acestea, se adaugă măsurile recente adoptate de către Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare. "Ar fi trebuit ca guvernul să ia aceste măsuri mai demult și nu așa brusc. Ele afectează atât aparatul administrativ, cât și cetățenii. Statul român ar trebui să se gândească mai mult la populație", a fost de părere Berbec.
Programul său de audiențe este 24 din 24. "Nu avem un interval orar stabilit. Răspundem oricăror solicitări la orice oră din zi și din noapte", a încheiat primarul Eugen Marius Berbec.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9387 secunde