ORA DE RELIGIE / DECIZIE DE ULTIM MOMENT

104
ORA DE RELIGIE / DECIZIE DE ULTIM MOMENT - cameraadecis-1427972058.jpg
Înscrierea și reînscrierea elevilor la ora de religie vor fi posibile în baza unei cereri scrise a părinților sau a elevilor majori, aceeași procedură fiind valabilă și la schimbarea opțiunii ori retragerea de la curs, a decis Camera Deputaților, printr-un proiect de lege.


Proiectul prevede că înscrierea sau reînscrierea elevului la obiectul religie se face prin cerere scrisă, iar schimbarea opțiunii sau retragerea se face tot prin cerere scrisă.

Curtea Constituțională (CC) a decis, în 12 noiembrie 2014, că articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea educației naționale privind obligația unei cereri pentru ca un elev să nu participe la ora de religie este neconstituțional, oficiali ai CC precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui depusă de cei care vor să studieze disciplina.


Proiectul, care modifică Legea educației naționale în acord cu decizia recentă a Curții Constituționale pe această temă, a fost votat cu 213 voturi pentru, unul împotrivă și cinci abțineri.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4068 secunde