Orban: Guvernul are ca obiectiv creșterea pensiilor. Urmărim cu mare atenție evoluția economiei

152
Orban: Guvernul are ca obiectiv creșterea pensiilor. Urmărim cu mare atenție evoluția economiei - orban-1588862836.jpg
Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul dorește creșterea pensiilor, dar urmărește ''cu mare atenție evoluția economiei'', pentru a lua cele mai bune decizii, informează agerpres.ro.


Întrebat dacă au fost discuții în cadrul Guvernului pentru majorarea pensiilor cu un procent mai mic de 40%, de la 1 septembrie, Orban a replicat că, în conformitate cu Legea responsabilității fiscal-bugetare, Ministerul Finanțelor va trebui să prezinte un raport privind evoluția economiei și a bugetului.


"Guvernul are ca obiectiv creșterea pensiilor. Sigur că urmărim cu mare atenție evoluția economiei. La șase luni, în conformitate cu Legea responsabilității fiscal-bugetare, Ministerul Finanțelor și Guvernul trebuie să prezinte un raport privind evoluția economiei și a bugetului. De asemenea, ne vom baza pe prognozele realizate de Comisia Națională de Prognoză și pe prognozele partenerilor noștri, astfel încât să luăm cele mai bune decizii, iar creșterea pensiilor să ducă la îmbunătățirea vieții părinților și bunicilor noștri, dar în același timp să și putem garanta plata pensiilor crescute", a arătat prim-ministrul, în cadrul unei declarații de presă susținute cu ocazia unei vizite la Uzina Dacia de la Mioveni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7418 secunde