"Organigramele și regulamentele de funcționare a ministerelor aprobate prin hotărâri de guvern"

501

Articole de la același autor

Ministrul Apărării Mircea Dușa a afirmat că miniștrii din noul Cabinet vor prezenta, în aproximativ două săptămâni, modul în care vor reorganiza instituțiile pe care le conduc.


"În conformitate cu ordonanța de urgență aprobată în prima ședință de guvern, ministerele au la dispoziție o anumită perioadă de timp, în jur de două săptămâni, pentru a veni în guvern cu proiectele de hotărâri privind reorganizarea ministerelor. Eu cred că, în două săptămâni, la ministerele la care nu sunt probleme deosebite vom avea organigramele și regulamentele de organizare și funcționare a ministerelor aprobate prin hotărâri de guvern", a spus Mircea Dușa, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.


Potrivit Agerpres, întrebat dacă este de părere că anumiți angajați ai Ministerului Apărării vor trebui disponibilizați, Dușa a răspuns că "fiecare ministru va face o analiză serioasă la ministerul pe care îl va conduce" pentru a lua măsuri de eficientizare a activității instituției.


În privința numărului de consilieri pe care îl va avea, el a spus că îi va angaja în funcție de problemele care există și a dat asigurări că se va încadra în prevederile legii.


"De regulă, mă bazez pe cei care conduc instituțiile respective și mai puțin pe consilieri, dar voi analiza și eu la MApN dacă este nevoie de un anumit număr de consilieri sau pot să lucrez cu mult mai puțini", a afirmat Dușa.
Guvernul a adoptat sâmbătă o ordonanță de urgență privind reorganizarea din cadrul administrației publice centrale, contrasemnată de către toți noii miniștri.


Premierul Victor Ponta a afirmat că actualii miniștri au mai puțini consilieri decât aveau membrii guvernelor anterioare și că inclusiv vicepremierul fără portofoliu Gabriel Oprea are doar opt consilieri, jumătate din numărul prevăzut de schema de organizare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6513 secunde