Palatul Parlamentului poate fi vizitat virtual

253
1
Palatul Parlamentului poate fi vizitat virtual - palat-1453464646.jpg

Articole recomandate

Din orice colț al lumii, oricine are acces la un calculator conectat la internet, poate, de acum, cu un singur click, să intre în Palatul Parlamentului. Cu ajutorul celor de la Google, Camera Deputaților a făcut turul virtual al clădirii. În circuit intră o parte dintre sălile pe care turiștii le puteau descoperi până acum doar dacă veneau la București.



Un român care lucrează pentru Google, în Irlanda, a avut ideea ca Palatul Parlamentului să poată fi vizitat, virtual, la fel ca Muzeul Luvru din Paris sau Capela Sixtină de la Vatican.

"Este primul parlament din Europa Centrală și de Est care poate fi vizitat virtual pe aceasta platformă", precizează Dan Bulucea, country manager Google România.

De acum vor putea fi văzute din fața calculatorului, nouă săli din Palat, Muzeul Parlamentului și holurile clădirii.

"Încercăm să creștem numărul de vizitatori în Casa Poporului, în Palatul Parlamentului în așa fel încât întreținerea să fie mai puțin costisitoare pentru statul român", a spus Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

Zilnic, sute de români și străini plătesc bilet de intrare ca să poată vizita Palatul. Numai anul trecut, peste 215 mii de oameni au pășit pragul Camerei Deputaților, potrivit Digi24.ro.

Rodica Cristea e unul dintre ghizii care însoțește, de șapte ani, grupurile de vizitatori. "Băieții vor să joace tenis și fotbal, fetele vor să se căsătorească aici. Americanii sunt foarte impresionați, israelienii, italienii tot timpul sunt impresionați de marmură, iar francezii adesea fac comparație cu Versailles-ul", spune ea.

Pentru cineva obișnuit să muncească în Palatul Parlamentului, sala C.A. Rosetti este una în care se țin discursuri politice, însă pentru cei care vizitează această clădire este una dintre cele mai impresionante pentru că toate scaunele, 600 la număr, sunt îmbrăcate în piele naturală, iar candelabrul este cel mai mare din toata clădirea: cântărește cinci tone.

Sala C.A Rosetti poate fi vizitată virtual. Găzduiește deseori congresele partidelor, deși a fost proiectată inițial să fie sală de teatru. În tur intră și Sala Alexandru Ioan Cuza, cea mai înaltă încăpere din clădire și Sala Unirii, locul preferat pentru baluri. Turul fizic al Palatului poate fi făcut zilnic. Fiecare vizitator trebuie să achite între zece și 45 de lei de persoană, în funcție de ce dorește să vadă. Intrarea este liberă pentru copiii sub șapte ani, elevi și persoane cu dizabilități.



Comentează știrea

Cosmin
22 ianuarie 2016
Usor de castigat!

Usor de castigat! Esti dornic sa castigi mai multi bani? Iti doresti chiar independenta financiara? Alatura-te acum echipei noastre si invata pas cu pas procedura simpla prin care poti ajunge la castiguri chiar si din prima luna, fara sa fie nevoie sa recrutezi oameni in retele, fara multe batai de cap! Trebuie doar sa ma contactezi cat mai repede la adresa mea de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7788 secunde