Parlamentarii PDL de Constanța, de o parte și de alta a remanierii guvernamentale

1352
Parlamentarii PDL de Constanța, de o parte și de alta a remanierii guvernamentale - b83f8044a12d52913a1e76e37c805bf7.jpg
Parlamentarii PDL, președinții organizațiilor din țară, miniștrii din Cabinetul Boc și președintele Traian Băsescu s-au reunit, aseară, la Snagov, cu scopul de a discuta pe marginea reducerilor cheltuielilor bugetare. În contextul întâlnirii urma să fie abordată tema reducerilor de personal din cadrul ministerelor, agențiilor și companiilor de stat și, de asemenea, trebuia să fie "disecat" subiectul remanierii guvernamentale și al comasării ministerelor.
Evenimentul de ieri a avut loc la două săptămâni după prima întâlnire de acest gen de la Snagov, atunci când șeful statului discutase cu parlamentarii PDL despre moțiunea de cenzură. La acel moment, președintele Băsescu le-a promis deputaților și senatorilor democrat liberali că, ulterior moțiunii depuse împotriva actualului Executiv, se va discuta despre nemulțumirile din interiorul partidului vizavi de actualii miniștri. Astfel, interesant din acest punct de vedere este cum se poziționau parlamentarii PDL de Constanța ieri, înainte de ședința de la Snagov, față de ipoteza remanierii.

"Un Guvern suplu și funcțional"
Constantin Chirilă, deputatul Colegiului 4, este de părere că "o restructurare a Guvernului, acolo unde e cazul, e binevenită" și, totodată, că "miniștrii lipsiți de performanță trebuie să fie remaniați". Spre deosebire de colegii săi, senatorul Mircea Banias și deputații Maria Stavrositu și Zanfir Iorguș, deputatul Chirilă a fost foarte categoric. Explicând că a trecut vremea "gesturilor politice", Constantin Chirilă a declarat că e timpul ca Guvernul Boc să enumere clar care sunt pașii pe care îi va face în perioada imediat următoare pentru a controla criza și a crește nivelul de responsabilitate atât al clasei politice, dar și al populației.
În acest context, Chirilă a afirmat, totuși, că o eventuală remaniere trebuie demarată doar după o serie de analize efectuate de specialiști, și nu în funcție de simpatii și antipatii de ordin politic. "Dacă nu se va face așa, remanierea ar rămâne la nivelul unei discuții de șezătoare", a conchis pedelistul.

"Remanierea nu e oportună"
La popul opus, deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguș, susține că o remaniere guvernamentală nu este oportună acum și că prioritară trebuie să fie implementarea programului măsurilor de austeritate și de reducere a cheltuielilor bugetare din ministere și celelalte instituții ale statului. "Vom vedea după trei, șase luni, dacă aceste măsuri nu vor da rezultat, la ce concluzie ne va conduce o evaluare", a remarcat Iorguș.
Același punct de vedere e împărtășit de deputatul Maria Stavrositu, care insistă asupra aplicării "reducerilor reale, nu pur declarative, ale cheltuielilor bugetare". Deputatul Colegiului 10 consideră, însă, că e necesar ca Guvernul să-și schimbe abordarea pentru ca reconstrucția economică să se facă pe baze sănătoase, dar în opinia sa ar fi, poate, recomandat să mai treacă o perioadă de trei până la șase luni pentru a urmări implementarea măsurilor și mai ales dacă ele vor avea evoluția sperată.
Ideea remanierii miniștrilor nu e agreată nici de senatorul Mircea Banias și asta pentru că, potrivit spuselor sale, "nu remanierea guvernamentală e cea mai importantă, ci reducerile din agenții, companii de stat și restructurarea secretarilor de stat". Banias a recomandat colegilor săi din Parlament care i-au dat un ultimatul premierului Emil Boc pe tema remanierii "să mai aibă răbdare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.43 secunde