Parlamentul și Guvernul din Crimeea, OCUPATE de persoane înarmate. Steagul Rusiei, ARBORAT

159
Parlamentul și Guvernul din Crimeea, OCUPATE de persoane înarmate. Steagul Rusiei, ARBORAT - pro-1393488140.jpg
Persoane înarmate neidentificate au preluat controlul, în această dimineața, asupra Parlamentului și Guvernului din Crimeea, la Simferopol, capitala acestei republici autonome rusofone din Ucraina afectate de tensiuni separatiste, și au arborat steaguri rusești, potrivit agenției Interfax. Ministrul ucrainean interimar de Interne Arsen Avakov a anunțat că întreaga poliție a fost plasată în stare de alertă.


O sursă din cadrul Parlamentului (Rada) a declarat pentru agenție că aproximativ 30 de persoane echipate cu arme automate au deschis focul în direcția ferestrelor acestor clădiri, fără să rănească pe cineva, către ora locală 4.20 (și ora României), după care au pătruns înăuntru.


Preluarea controlului acestor sedii, în apropierea cărora mii de persoane care susțin sau se opun noii puteri proeuropene s-au confruntat miercuri, a fost confirmată agenției de către serviciul de presă al Parlamentului.


Potrivit unui jurnalist Interfax, sediile au fost baricadate și sunt încercuite de către poliție.


Confruntări violente au avut loc miercuri între manifestanți proruși și susținători ai noilor autorități ucrainene la Simferopol, în contextul în care președintele Parlamentului local excludea orice dezbatere asupra unei eventuale secesiuni.


Peste 5.000 de persoane s-au adunat miercuri în fața sediului Parlamentului Crimeei, tătarii pe de o parte, cei mai numeroși, iar prorușii pe de altă parte, potrivit unui jurnalist AFP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9015 secunde