Puiu Hașotti:

"Parlamentul și Traian Băsescu trebuie să ia atitudine în chestiunea steagului secuiesc"

161
Grupul parlamentar de prietenie România-Ungaria trebuie desființat, iar relațiile parlamentare între cele două țări, înghețate, dacă Budapesta continuă manifestările ostile la adresa României. Declarația a fost făcută la RFI de liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti. Totodată, senatorul constănțean Puiu Hașotti face apel la calm în chestiunea steagului secuiesc.


"Trebuie să ne păstrăm calmul, asta neînsemnând că trebuie să tolerăm astfel de manifestări ostile României și poporului român, fie că vin din țară, de exemplu Laszlo Tokes, fie că vin de la Budapesta. Trebuie să avem o atitudine fermă. Sigur, trebuie să ținem cont că sunt alegeri și partidele au nevoie de acest discurs ultranaționalist, care din păcate, la Budapesta este mult-mult prea des și mult prea puternic folosit", a spus Hașotti.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a mai declarat, ieri, că situația politică privind steagul secuiesc trebuie abordată cu oficialii ungari cu calm și înțelep-ciune, apreciind că este necesară o reacție din partea șefului sta-tului, dar și din partea Parla-mentului român.

"Trebuie să dăm dovadă de calm, trebuie să dăm dovadă de înțelepciune, dar în același timp trebuie să le spunem cât se poate de elegant, de civilizat, de cole-gial, parlamentarilor maghiari că în situația în care vor continua cu gesturi ofensatorii la adresa insti-tuțiilor fundamentale ale României și ale poporului român vom fi nevoiți să luăm și noi atitudine. Atitudine înseamnă anumite rezerve în legătură cu relațiile între cele două Parlamente, atitudini rezervate față de existența sau inexistența grupurilor de prietenie. Dar înainte de a avea Parlamentul o reacție, va trebui ca președintele Traian Băsescu să aibă o reacție față de amicul său Viktor Orban, premierul maghiar, care se află - în umbră, poate - în fruntea aces-tor atitudini", a susținut Hașotti.

Liderul senatorilor PNL a precizat că inclusiv UDMR ar trebui să aibă o atitudine pe această temă, dar și PDL, care să discute la nivel de vârf cu reprezentanții FIDESZ aflați în același grup politic în PPE.

Hașotti a fost întrebat dacă este de acord ca Parlamentul român să aibă o declarație politică pe această temă.

"O declarație politică are și o valoare de simbol, eu spun încă mai mult, că trebuie să le transmi-tem colegilor maghiari, eventual prin această declarație, că noi nu mai putem tolera atitudini ostile față de poporul român și față de instituțiile fundamentale ale statului, față de simbolurile poporului român. Altfel, vom fi și noi nevoiți să luăm atitudini politice și parlamentare", a mai susținut senatorul PNL.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5028 secunde