Patru aeronave americane C-17 vor veni la Aeroportul Mihai Kogălniceanu

745
Patru aeronave americane C-17 vor veni la Aeroportul Mihai Kogălniceanu - 5avionc17-1314649918.jpg
Președintele Traian Băsescu a informat, ieri, Camera Deputaților cu privire la solicitarea SUA de dislocare și operare temporară pe Aero-portul Internațional Mihail Kogălniceanu a până la patru aeronave de transport C-17. Șeful statului subliniază că "SUA au cerut permisiunea de dislocare și operare temporară pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu a până la patru aeronave de transport C-17 în sprijinul desfășurării activității de testare și validare «Proof-of-Principle» al opera-ției NATO ISAF și al operației de coaliție OEF".

În acest sens, președintele a subliniat că a aprobat "propunerile prim-ministrului Guvernului României referitoare la solicitarea părții americane". Aceste informații fac parte din scrisoarea transmisă către CD prin care se anunță că Statele Unite au cerut prelungire până la sfârșitul anului 2011 a ac-tivitățile militare privitoare la situația din Afganistan ce se desfășoară pe teritoriul României.

"În baza legii numărul 268/2006 pentru ratificarea Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor SUA staționate pe teritoriul României, SUA au solicitat continuarea desfă-șurării în perioada 01.07-31.12.2011, a activității de testare și validare privind posibilitatea de executare a tranzitului, pe teritoriul României, a resurselor materiale și umane aparținând Guvernului SUA, dinspre și către Afganistan, în sprijinul operației NATO International Security Assistance Force (ISAF) și a operației de coaliție Enduring Freedom (OEF)", se arată în scrisoarea președintelui Traian Băsescu, trimisă Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Totodată, șeful statului a mai informat Camera Deputaților cu privire la unele aspecte tehnice ale colaborării militare dintre România și SUA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.941 secunde