Concurs PD-L și PSD Constanța, pe muchie de coaliție

520

Articole de la același autor

Liderul pedeliștilor tomitani, senatorul Mircea Banias, a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că este dispus să suspende protocolul PD-L - PSD la Constanța din cauza respingerii constante, de către pesediști, a nominalizării lui Senol Zevri pentru conducerea Agenției de Protecție a Mediului. Banias susține în continuare că, din moment ce protocolul nu se respectă, "el nefiind, în tot acest timp, funcțional", nu este deloc exclus să se destrame mai ales că, așa cum tot din declarațiile sale reiese, "nu se poate spune că între PD-L și PSD a existat un real dialog". De altfel, de la "debutul" guvernării pedelisto-pesediste, organizațiile PD-L și PSD Constanța nu s-au întâlnit decât de trei ori: odată pentru a decide cum își împart fotoliile de conducere ale instituțiilor deconcentrate și, ulterior, la solicitarea democrat-liberalilor, pentru a lămuri problemele care țineau de Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcții și, de asemenea, de susținerea lui Zevri pentru Agenția de Protecție a Mediului.
Conducerea națională a PD-L a fost anunțată, în cadrul Biroului Permanent Național de luni, de problemele existente în teritoriu, ceea ce urmează să se întâmple fiind, potrivit declarațiilor lui Banias, dezbaterea acestora la ședința coaliției, programată pentru începutul săptămânii viitoare: "Președintele Boc a dat o decizie prin care vicepreședintelui Gheorghe Fluture îi revine sarcina de a centraliza problemele din teritoriu, pentru ca ele să fie expuse, lunea viitoare, la ședința coaliției. Vom vedea ce se va întâmpla", a explicat senatorul pedelist.
Totodată, el a menționat că, în opinia sa, "fie premierul Emil Boc, fie conducerea centrală a PSD ar trebui să-i ceară ministrului Nemirschi (n.r. - Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi) să semneze ordinul de numire pentru Zevri". Nu în ultimul rând, președintele PD-L Constanța a reiterat ideea potrivit căreia motivele invocate de PSD cu privire la respingerea lui Zevri nu sunt, de fapt, niște argumente viabile.

Cristinel Dragomir le transmite pedeliștilor "Să fie sănătoși!"
În replică, secretarul executiv al PSD Constanța, Cristinel Dragomir, care a făcut parte, de fiecare dată, din echipa de negociere a PSD, a declarat că destrămarea protocolului "e problema pedeliștilor". "Noi nu am semnat nimic în afară de împărțirea deconcentratelor. Avem un singur protocol. Ce să suspende?!? Dacă ei vor să rupă, să rupă! Eu nu pot să lucrez cu PD-L-ul. Să fie sănătoși!", a explicat social-democratul. Mai mult decât atât, vicepreședintele CJC a ținut să menționeze că situația de la centru și cea din teritoriu sunt două chestiuni distincte, fiind cunoscut faptul că organizația PSD Constanța se comportă de cele mai multe ori pe principiul "stat în stat".
În ceea ce privește refuzul constant al nominalizării lui Zevri la șefia APM, Cristinel Dragomir a afirmat că "Zevri este un tip conflictual, iar PSD-ul a vrut să evite un blocaj instituțional prin numirea sa la Agenția de Protecție a Mediului". "Până la urmă, numirea sa tot de ministrul Mediului trebui să fie făcută, dacă va fi făcută", a adăugat Dragomir.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4607 secunde