PD-L și UDMR lucrează la formula noului guvern

317
PD-L și UDMR lucrează la formula noului guvern - 2393f2ba6d1d4aa2c3fb82f8a7a751f3.jpg
Reprezentanții PD-L și UDMR au convenit, vineri dimineață, asupra unei liste a guvernului care urma să fie validată în forurile de conducere ale celor două partide.
Potrivit unor surse politice, viitorul guvern cuprinde 15 portofolii, plus premierul, UDMR având trei portofolii, Sănătate, Cultură și Mediu, precum și funcția de vicepremier.
Colegiul Director al PD-L a votat, tot vineri după-amiază, propunerile pentru ministerele ce vor fi ocupate de membri de partid.
Astfel, pentru Ministerul Admi-nistrației și Internelor, Vasile Blaga a obținut 65 de voturi "pentru" și unul "împotrivă". Adriean Videanu, pentru Ministerul Economiei, a primit 61 de voturi "pentru" și cinci "împotrivă". Propunerea PDL pentru Transporturi, Radu Berceanu, a obținut 51 de voturi "pentru" și 15 "împotrivă",
iar Elena Udrea, propusă pentru Ministerul Dezvoltării și Turismului, a obținut 55 de voturi "pentru" și 11 "împotrivă".
Pentru Ministerul Muncii, Mihai Șeitan a primit din partea PD-L 58 de voturi "pentru" și opt "împotrivă". La Comunicații va fi propus Gabriel Sandu care a înregistrat 42 de voturi "pentru" și 24 "împotrivă", iar la Agricultură - Orest Onofrei, care a obținut 48 de voturi "pentru" și 18 "împotrivă".
Cele mai puține voturi "pentru" a obținut Cătălin Croitoru, propus pentru Ministerul Educației, Tineretului și Sportului - 34 la 32 "împotrivă".
Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) al UDMR a votat, vineri, cu majoritate de voturi, și doar două "împotrivă", intrarea Uniunii la guvernare, după câteva ore de dezbateri în care s-au adus multe reproșuri conducerii Uniunii, inclusiv pentru că participanții nu au fost mulțumiți de modul cum au decurs negocierile.
Numele vehiculate pentru ocuparea ministerelor care au revenit UDMR sunt Laszlo Borbely (Ministerul Mediului), Kelemen Attila (Ministerul Culturii), Cseke Attila (Ministerul Sănătății) și Marko Bela (vicepremier).
Potrivit unor surse participante la ședința CRU, protocolul PD-L-UDMR ar urma să prevadă ca deciziile să fie adoptate numai în unanimitatea conducerii coaliției. O altă recomandare este ca Uniunea să ceară includerea, în protocol, a reglementării situației reprezentanților UDMR în deconcentrate, de preferat până în 15 ianuarie, în cazurile în care situațiile din teritoriu permit respectarea acestui termen. Subiectul reorganizării regiunilor de dezvoltare ar trebui, de asemenea, să fie inclus în înțelegerea dintre PDL și UDMR, fiind considerat mai important decât cel al statutului minorităților naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Politică-Administrație : Isteriile lui Nicușor Constantinescu
Pagina a fost generata in 2.7365 secunde