PDL acuză Guvernul că vrea să inducă CCR în eroare cu datele despre numărul alegătorilor

324
2
PDL acuză Guvernul că vrea să inducă CCR în eroare cu datele despre numărul alegătorilor - cezarpredaoctavganea-1345242185.jpg
Prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda a susținut, vineri, că Guvernul și USL se pregătesc să transmită Curții Constituționale mai multe date privind numărul alegătorilor, care vor crea confuzie în luarea unei decizii privind referendumul.

Prim-vicepreședintele PDL a menționat că subiectul numărului alegătorilor români a fost adus în atenția publică, vineri, de către PDL, întrucât USL, premierul Victor Ponta și ministrul delegat al Administrației s-ar pregăti să dea mai multe cifre Curții Constituționale, pentru a lăsa o stare de incertitudine.

Întrebat ce cifre ar urma să transmită Guvernul Curții Constituționale, Cezar Preda a răspuns că reprezentanții Executivului "vor să amestece merele cu perele, să dea oameni care sunt plecați și nu sunt plecați, date provenite din mini-recensământurile ilegale, inoportune și până la urmă fără niciun rezultat", pentru a induce în eroare și a crea o stare de confuzie în interiorul Curții Constituționale.

Cezar Preda a susținut că PDL are aceste informații privind planul Guvernului din interiorul Ministerului Administrației și Internelor.

La rândul său, președintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților, Costică Canacheu, a prezentat în conferința de presă răspunsurile primite din partea Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală pentru Pașapoarte, la solicitarea comisiei parlamentare și care prezintă, la zi, situația legată de numărul populației cu drept de vot în România și persoanele cu domiciliul în străinătate.

Astfel, potrivit adreselor trimise de aceste instituții, Comisiei de apărare din Camera Deputaților, numărul persoanelor cu drept de vot aflate pe listele electorale permanente destinate desfășurării referendumului din data de 29 iulie, pentru demiterea președintelui, se ridică la 18.292.514 alegători.

Direcția pentru Evidența persoanelor și Administrarea Bazelor de Date mai transmite și situația statistică privind modificările intervenite în structura populației cu vârsta de peste 18 ani, în intervalul 01.01.2012 - 15.07.2012.

Astfel, 14.954 de persoane au dobândit în această perioadă cetățenie română, 36.082 de persoane și-au stabilit domiciliul în străinătate, 164.039 persoane au decedat, iar 142.593 de persoane au împlinit vârsta de 18 ani.

Potrivit instituției, aceste date au fost preluate din Sistemul Național Informatic de Evidență a Persoanelor. 



Comentează știrea

admirator
18 august 2012
in esenta,

din ce se spune aici, numarul de alegatori nu va fi modificat semnificativ. daca aici se vor adauga si cetatenii romani cu drept de vot de peste hotare, procentul celor prezenti la urne o sa scada! Chiar daca nu vor fi trecuti toti romanii cu drept de vot (un abuz) ci doar cei care au votat; tot scade procentul... Iar concluzia... Oricum, prin pedepsele pentru fraudarea votului (vot multiplu care umfla numarul celor prezenti la urne) se vor scadea nr. votantilor si vor fi pedepsiti cei vinovati de asa ceva! Se pare ca USL vrea -neaparat- sa aduca euro la 6 lei!

rex
18 august 2012
jos ciuma portocalie

Aceasta punga de puroi, gasca mafiota , cei care au furat la toate alegerile la care au participat si acum cand au stat in gaurile de SOBOLANI tipa ca s-a fraudat referendumul, sfidand evidenta ca romanii urasc aceasta creatura hidoasa si urat mirositoare! Pentru asta veti plati javre nenorocite!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 August 2012
Stire din Politică-Administrație : Stelian Fuia demisionează din PDL
Pagina a fost generata in 1.3221 secunde