PDL cere Guvernului să prezinte criteriile care stau la baza disponibilizării funcționarilor

54

Articole de la același autor

PDL cere Guvernului Ponta să prezinte criteriile care stau la baza disponibilizărilor din structurile administrative și solicită ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să prezinte planul de reconversie profesională și de integrare pe piața muncii a celor disponibilizați

Vicepreședintele PDL Sulfina Barbu a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că Guvernul a promis înființarea unui milion de locuri de muncă, însă scoate șomeri pe bandă rulantă, fiind disponibilizați funcționarii publici de execuție, iar în contrapartidă sunt angajați politic oameni în funcții de conducere.

"PDL cere Guvernului Ponta să prezinte public criteriile care stau la baza disponibilizărilor din structurile administrative, îi cere să respecte legea dialogului social. PDL cere de asemenea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici să prezinte avizele pe care le-a dat pe reducerea de personal. PDL solicită Avocatului Poporului să atace Ordonanța 77/2013, care este o ordonanță ilegală, încălcând drepturile funcționarilor publici", a spus Sulfina Barbu.

Ea a adăugat că reducerea cu 4% de personal îi afectează pe funcționarii publici care lucrează efectiv, în timp ce Guvernul Ponta înființează instituții noi, cum ar fi Ministerul Energiei, al IMM-urilor și Turismului, Agenția pentru Autostrăzi, care presupun angajarea de oameni cu salarii mari, în funcții de conducere.

"Este o epurare politică, neexistând criterii pentru disponibilizări. USL va da afară funcționarii care nu au carnet de partid de la PSD sau PNL", a arătat Sulfina Barbu, adăugând că PDL reclamă faptul că acest proces nu este transparent, nu este corect și este politic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5139 secunde