PDL îl propune pe Iancu Gheorghe ca Avocat al Poporului

344

Articole de la același autor

Conducerea democrat-liberală a validat candidaturile pentru posturile vacante dintr-o serie de instituții, una dintre ele fiind cea prin care PDL îl propune pe Iancu Gheorghe ca Avocat al Poporului.

"Propunerile urmează să fie discutate și cu ceilalți parteneri din coaliție pentru ca în final să existe propuneri comune. Urmează apoi să trecem la momentul politic al votării acestor propuneri în Parla-ment. CV-urile au fost foarte atent examinate", a declarat pur-tătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

Mandatul actualului Avocat al Poporului, Ioan Muraru, a expirat la data de 15 mai 2011. Parlamentul are obligația de a declanșa procedurile de numire a unui nou Avocat al Poporului.

Propunerile de candidați se fac către Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, la recomandarea grupurilor parlamentare din cele două Camere ale Parla-mentului. Candidații trebuie să aibă pregătire juridică supe-rioară, înaltă competență profesională, o vechime de cel puțin 18 ani în activitatea juridică sau în învățământul juridic superior. În cazul în care candidatul ocupă o funcție incompatibilă sau face parte dintr-un partid politic, acesta va trebui să demisioneze în momentul numirii în funcția de Avocat al Poporului. Candidații vor fi audiați de comisiile juridice din cele două Camere ale Parlamentului.

Candidatul care întrunește cel mai mare număr de voturi ale deputaților și senatorilor este numit Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului este numit pe o perioadă de cinci ani pentru "apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice".

USL îl va propune pe Valer Dorneanu pentru a ocupa postul de Avocat al Poporului, acesta deținând în acest moment poziția de adjunct al Avocatului Poporului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6302 secunde