Pedeliștii constănțeni se înscriu azi, oficial, în competiția electorală de la 30 noiembrie

869

Articole de la același autor

Democrat-liberalii constănțeni își depun azi, la Biroul Electoral Județean, candidaturile pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Potrivit președintelui interimar al Organizației Județene a PD-L Constanța, Mircea Banias, "candidaturile vor fi înaintate astăzi, la BEJ, lista definitivă fiind semnată, desigur, de liderul național al partidului, Emil Boc". Pedeliștii tomitani devin astfel primii dintre aspiranții la un mandat de senator sau deputat care confirmă oficial, prin depunerea candidaturilor la BEJ, numele pe care mizează în cursa alegerilor generale din 2008. În acest sens, candidații PD-L Constanța pentru un colegiu de deputat sunt, în ordinea crescătoare a numerotării colegiilor, Ionel Manafu, Senol Zevri, Adrian Sponte, Constantin Chirilă, Zanfir Iorguș, Gigi Chiru, Laurențiu Mironescu, Paloma Petrescu, Mircea Iustian și Magda Stavrositu. Doi dintre acești candidați sunt și în prezent deputați, fiind vorba, mai exact, de Laurențiu Mironescu, aspirant la un nou mandat pe colegiul cu numărul 7, respectiv Mircea Iustian, candidat pe colegiul 9.
În ceea ce privește cele patru colegii pentru Senat, democrat-liberalii tomitani sprijină candidaturile lui Tudorel Calapod (colegiul 1), Dorel Onaca (colegiul 2), Daniel Florea (colegiul 3) și Mircea Banias (colegiul 4).
De menționat este că, potrivit "Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, la alegerile pentru Camera Deputaților și Senat din anul 2008", aprobat prin hotărâre de Guvern și publicat în Monitorul Oficial, depunerea candidaturilor are loc "cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data alegerilor, termen-limită 21 octombrie 2008". Potrivit programului, depunerea candidaturilor se face în scris, în patru exemplare. Constatarea rămânerii definitive a candidaturilor are loc, cel mai târziu, la data de 29 octombrie, după soluționarea eventualelor contestații ale acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.72 secunde