Pedeliștii vor să câștige alegerile singuri

470
Sala Casei de Cultură a fost plină ochi la lansarea candidaților PDL la Primăria Constanța și Consiliul Județean. Dorel Constantin Onaca și Ion Popescu au fost susținuți de către lideri de la centru în frunte cu președintele partidului, Emil Boc, dar și de actuali primari PDL și candidați ai partidului la administrațiile locale constănțene.

Duminică seara, pedeliști din întreg județul s-au adunat la Casa de Cultură din Constanța pentru a-și susține candidații la alegerile din iunie 2008. Aproximativ 1000 de persoane, o mare de eșarfe portocalii și focuri de artificii pe
final au fost elementele de atmosferă complementare discursurilor politice ale invitaților sosiți la Constanța, direct de la Cluj, pentru a-și susține favoriții în lansarea în cursa electorală din iunie.

"Decalogul" PD-L
Deschiderea i-a aparținut liderului Emil Boc, cel care, într-un moment de sinceritate involuntară a făcut anunțul de înlocuire a lui Stelian Duțu de la șefia partidului cu Dorel Onaca, cel care reprezintă partidul în cursa electorală pentru Primăria Constanța. "Când m-a sunat domnul președinte Onaca…", și-a început Boc discursul, confirmând astfel zvonurile care planau, la acea oră, asupra unei eventuale demisii a lui Duțu.
A urmat apoi prezentarea celor zece principii ale pedeliștilor în guvernarea locală. Printre altele, PD-L vrea o administrație subordonată legii și interesului cetățeanului, condusă de profesioniști, preocupată de problemele oamenilor, o administrație care să asigure securitatea cotidiană și egalitatea de șanse între oameni, să promoveze o fiscalitate redusă și un mediu sănătos.
Exprimându-și încrederea că echipa Onaca - Popescu va putea să îl învingă pe Mazăre, Boc a declarat chiar că, începând cu 1 iunie, actualul primar constănțean și președintele CJC, Nicușor Constantinescu, vor fi viitorii șomeri ai Constanței.

"AMR 41"
În aceeași notă de optimism a continuat și prim-vicepreședintele partidului, Teodor Stolojan, care i-a motivat pe constănțeni în apropiata luptă electorală spunându-le că "beneficiază de doi factori de dezvoltare: portul și turismul". "Avem nevoie de majorități în consiliul județean și în consiliile locale", a mai adăugat Stolojan. De la aceeași tribună, i-au mai încurajat pe candidați Elena Băsescu, fiica preșe-dintelui, Raluca Turcan, Monica Iacob Ridzi, Sulfina Barbu.
Cea care a ridicat sala la propriu a fost și de această dată Elena Udrea. Blonda de la PD-L a avut un discurs croit întrutotul pe nevoia electoratului prezent în sală, ea atacându-i, fără menajamente, pe contracandidații Mazăre și Constantinescu. "AMR 41" (n.r. - au mai rămas 41 de zile), și-a început discursul Elena Udrea, adăugând ulterior că PD-L a găsit echipa câștigătoare, de această dată, la Constanța. "Pe 1 iunie, Onaca și Popescu trebuie să câștige Constanța", a fost și concluzia Elenei Udrea. Făcând o incursiune printre alianțele politice care sunt în plin proces de constituire, Udrea a men-ționat că "PD-L trebuie să câștige singur".

Pe limba fiecăruia…
Încheierea le-a aparținut celor doi candidați ai partidului la funcțiile cele mai importante din județ. Dorel Onaca și Ion Popescu și-au atacat dur adversarii politici, dar i-au și ironizat, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Popescu, avocatul urându-i, în portugheză, lui Mazăre "Drum bun în Brazilia". Popescu crede în șansa PD-L de a reda constănțenilor județul Constanța, "confiscat, în prezent, de o coterie care se numește PSD - echipa Mazăre", "amenințându-l" chiar pe liderul de la centru că, după patru ani de guvernare PD-L, județul Constanța va fi peste Cluj.
Cum era de așteptat, toți vorbitorii au abordat în discursurile lor atât faimoasa "criză de spondiloză" din intersecție, care l-a făcut celebru pe actualul șef al CJC, dar și preumblările actualului edil pe meleagurile însorite ale Braziliei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6024 secunde