Concurs Peneliștii din Mangalia regretă acum protocolul cu PSD de la alegerile locale

759

Articole de la același autor

La Mangalia, activitatea Consiliului Local este încă blocată. Mai mult, mangalioții nu au nici acum un viceprimar. Finalizarea negocierilor de la nivel național privind formarea Guvernului ar putea limpezi apele și în administrația locală de aici.
Consilierul democrat-liberal Paul Foleanu a precizat că PDL poartă tratative cu toate partidele, cu excepția PSD-ului, pentru a găsi o soluție în cazul viitorului viceprimar. Foleanu a mai spus că situația din Consiliul Local este incertă întrucât soarta comisiilor este ambiguă.
Consilierul liberal Sorin Andrei a vorbit, la rândul său, de blocajul în care a intrat Consiliul Local. "Prefectul a atacat în contencios administrativ hotărârea aprobată de noi într-o ședință extraordinară prin care se modifica structura inițială a comisiilor. Însă, indiferent de răspunsul pe care îl vom primi, în mod cert, grupul liberal va lupta pentru modificarea structurii comisiilor. Trebuie să existe reprezentanți ai fiecărui partid într-o singură comisie și nu așa cum s-a întâmplat până acum când mai mulți social-democrați făceau parte din mai multe comisii, în detrimentul celorlalți", a declarat ferm liberalul.
Referindu-se la posibilele formule de guvernare, Sorin Andrei a amintit de protocolul încheiat între PSD și PNL la nivel local, în Mangalia. "În baza acestui protocol, PSD a avut numai de câștigat. După victoria de la locale, noi am fost dezamăgiți de felul în care social-democrații au acționat, de felul în care ei s-au comportat. Dacă vorbim de un protocol cu PSD, trebuie să vă spun că noi am avut o experiență nefericită din acest punct de vedere", a povestit Sorin Andrei. "Nu știu ce se va întâmpla la nivel național. Liderul nostru, Călin Popescu Tăriceanu, a fost mandatat să poarte negocierile cu toate celelalte partide, iar noi ne vom supune deciziei sale", a încheiat el.
Paul Foleanu a admis și el că PDL este mult mai compatibil cu PNL decât cu PSD. "Probabil vom semna un protocol de guvernare cu liberalii, dar o alianță PDL-PSD este nefirească. Nu suntem compatibili cu ei din nenumărate puncte de vedere. PSD ar trebui să stea în opoziție", a concluzionat democrat-liberalul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8622 secunde