Perioada electorală aferentă alegerilor locale începe de miercuri

165
Perioada electorală aferentă alegerilor locale începe de miercuri - alegeri-1595867153.jpg
Perioada electorală aferentă alegerilor locale, programate pe data de 27 septembrie, începe de miercuri, a anunțat, luni, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică.


"Începând de poimâine, 29, începe perioada electorală, toate partidele care doresc să se înscrie în competiție, cât și candidații independenți își pot înregistra mandatarii financiari, deschide și declara conturile la Autoritatea Electorală Permanentă. În data de 8 vor fi constituite și birourile de circumscripție la nivelul localităților, (...) din data de 7 vor putea fi depuse candidaturi la birourile de circumscripție, astfel încât să ne asigurăm că toate lucrurile vor funcționa în condiții normale. Nu putem spune chiar în condiții normale, pentru că încă suntem în condiții de pandemie, de stare de alertă", a spus Mitulețu-Buică, la o dezbatere publică organizată de AEP, în sistem de videoconferință, pe tema finanțării campaniei electorale pentru alegerile locale, citat de Agerpres.


El a amintit că sunt carantinate mai multe localități. "Din fericire, până la acest moment, toate localitățile carantinate ar trebui să iasă din carantină în cele 14 zile, (...) fix înainte de a se constitui birourile de circumscripție pe data de 7, adică nu ar trebui să fie probleme cu organizarea procesului electoral în acele circumscripții electorale unde e declarată starea de carantină locală", a adăugat șeful AEP.


Autoritatea Electrorală a transmis principalele repere calendaristice ale perioadei electorale aferente alegerilor locale sunt următoarele:


* 2 august - constituirea Biroului Electoral Central;


* 7 - 11 august - perioada de înregistrare a alianțelor electorale;




* 7 - 18 august - perioada de depunere a candidaturilor;


* 8 august - constituirea birourilor electorale de circumscripție;


* 24 august - rămânerea definitivă a candidaturilor;


* 22 septembrie - tipărirea buletinelor de vot, desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, prin tragere la sorți computerizată;


* 26 septembrie, ora 7,00 - încheierea campaniei electorale;


* 27 septembrie, ora 7,00 - începerea votării;


* 27 septembrie, ora 21,00 - încheierea votării. 


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0741 secunde