Persoanele netransportabile pot solicita urna mobilă la referendum

391
Persoanele netransportabile  pot solicita urna mobilă la referendum - urnamobila-1343332057.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Biroului Electoral Județean Constanța transmit că persoanele netransportabile din cauză de boală, care nu se află în instituții sanitare sau de ocrotire socială, întocmesc o cerere, care va fi depusă la biroul electoral al celei mai apropiate secții de votare. Aceste cereri pot fi depuse de orice persoană, inclusiv în ziua votării.

În cazul persoanelor netransportabile din motive de boală sau invaliditate aflate în instituții sanitare sau de ocrotire socială, care doresc să voteze prin intermediul urnei speciale, organele de conducere ale acestor instituții întocmesc un tabel centralizator, cuprinzând numele și prenumele, codurile numerice personale, seriile și numerele actelor de identitate, precum și domiciliile acestora, care va fi depus la biroul electoral al celei mai apropiate secții de votare.

Prin derogare, tabelele centralizatoare ale cererilor de votare prin intermediul urnei speciale întocmite de organele de conducere ale instituțiilor sanitare care cuprind mai mult de 300 de alegători pot fi defalcate și depuse la mai multe birouri electorale ale unor secții de votare din proximitatea instituțiilor sanitare.

BEJ precizează că, în ziua votării, organele de conducere ale instituțiilor sanitare vor permite accesul fiecăreia dintre echipele birourilor electorale ale secțiilor pentru votare cu urna specială, cu asigurarea secretului votului.

Echipa formată din cei doi membri ai biroului electoral al secției de votare, însoțită de pază, se deplasează numai la adresele unde s-a solicitat urna. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Iulie 2012
Stire din Politică-Administrație : De ce nu merg la vot
Pagina a fost generata in 0.5771 secunde