Pescarii ar putea avea o nouă bucurie. Uite ce le pregătește administrația județeană!

1447
Pescarii ar putea avea o nouă bucurie. Uite ce le pregătește administrația județeană! - pescari-1317066944.jpg

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au lansat un nou proiect european, privind funcționarea Grupului Local Dobrogea Nord, ce vizează sprijin pentru înființarea parteneriatelor public-private și elaborarea strategiilor de dezvoltare locală a zonelor pescărești.
Sectorul piscicol din zona căreia i se adresează Grupul Local Dobrogea Nord include activitățile de acvacultură, pescuit marin și pescuit în apele interioare, precum și activitățile de procesare și marketing.
În acest mod, Consiliul Județean Constanța dorește să reînvie pasiunea pentru pescuit și să-i redea locul cuvenit printre pasiunile timpului liber. Drept urmare, administrația județeană intenționează să cheltuiască șase milioane de euro din banii europeni pentru a reface ce s-a pierdut de 20 de ani încoace, mai exact, porturi pescărești, repopularea cu specii de pești amenințate cu dispariția din cauza braconajului și amenajarea de piețe și fabrici.
Astfel, reprezentanții Consiliului Județean Constanța vor să schimbe lucrurile și de aceea au conceput un proiect care va fi finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit. Cu banii accesați de la Uniunea Europeană, administrația județeană va reface porturile pescărești de la Dunăre, va amenaja zone de agrement pentru turiști, dar și depozite și fabrici de pește. Totodată, se va reface flota de pescuit și, ce e cel mai important, se vor repopula apele cu pești aflați pe cale de dispariție.
Proiectul mai prevede modernizarea navelor și ambarcațiunilor de pescuit pentru asigurarea securității navigației, îmbunătățirea condițiilor de muncă și păstrarea capturilor la bordul navelor și îmbunătățirea exploatării resurselor din Marea Neagră. De asemenea, se dorește înființarea și dotarea la standarde economice de ultimă generație a unor centre de colectare și comerț en-gros a producției piscicole, organizarea agenților economici și a micilor producători în grupuri de producători, specializarea și planificarea regională a producătorilor pe lanțul de producție a peștelui.

Proiectul mai include modernizarea și transformarea bălților piscicole pentru activități de agrement și pescuit sportiv și atragerea populației din marile aglomerări urbane către activități de recreere, agrement și pescuit sportiv. Pentru această strategie, CJC va cheltui pentru început 30.000 de euro. Proiectul se adresează Grupului Local Dobrogea Nord din care fac parte orașele Năvodari, Ovidiu, Lumina și Hârșova și alte 26 de comune din județ, fiind inclusă și comunitatea de pescari din nordul orașului Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3647 secunde