Peste 43.000 de români din diaspora au votat

194
Peste 43.000 de români din diaspora au votat - vot-1607173517.jpg
Peste 43.000 de români au votat în diaspora, până sâmbătă, la ora 13,00 (ora României), la alegerile parlamentare. În același timp, prima zi a votării s-a încheiat în cele mai estice 6 secții organizate în Australia și Noua Zeelandă (Canberra, Melbourne, Sydney, Adelaide, Brisbane și Auckland).


Procesul de votare a decurs în condiții foarte bune și nu a fost necesară prelungirea votării, transmite MAE.


La ora 14.00, ora României, se va încheia prima zi a votării și la secțiile organizate în Seoul, Tokyo, Perth, Beijing, Shanghai, Hong Kong, Manila, Kuala Lumpur și Singapore.


La ora 13.00, ora României, a început prima zi a votării la secția organizată pe coasta de est a Canadei, la Dieppe.




Votul în diaspora se desfăşoară pe parcursul a două zile - sâmbătă şi duminică.


Votarea se desfăşoară între orele 7,00 - 21,00 (ora locală), cu posibilitatea prelungirii până la ora locală 23,59 dacă mai sunt alegători în secţie sau la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot.


În străinătate sunt organizate 748 de secţii de votare în 93 de ţări. Sunt deschise secţii din Afganistan, Armenia, Arabia Saudită, Australia, Azerbaidjan, Belarus, China, Cipru, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Filipine, India, Irak, Japonia, Kazahstan, Kuwait, Letonia, Malaezia, Republica Moldova, Noua Zeelandă, Rusia, Qatar, Oman, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Turkmenistan, Ucraina, Turcia, Thailanda.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7334 secunde