Peste două treimi din români nu au încredere în Guvern

88
1
Peste două treimi din români nu au încredere în Guvern - guvern-1374724525.jpg

Articole de la același autor

Peste două treimi (69%) din români nu au încredere în Guvern, în timp ce pentru Parlament nivelul de neîncredere este de 75%, potrivit unui sondaj Eurobarometru realizat în luna mai și dat publicității ieri. Românii au ceva mai multă încredere în Uniunea Europeană decât media înregistrată în celelalte state membre.

De asemenea, 26% din români afirmă că au încredere în Guvern și doar 16% au încredere în Parlamentul de la București. La nivelul UE, 71% din cetățenii europeni declară că nu au încredere în guvernele din țările lor și 66% și-au exprimat neîncrederea cu privire la parlamentele naționale.

Românii au ceva mai multă încredere în Uniunea Europeană decât media înregistrată în celelalte state membre. Astfel, 45% au declarat, potrivit sondajului, că au încredere în UE, iar 43% afirmă că nu au încredere. Pe de altă parte, rata de încredere în UE în rândul cetățenilor din celelalte 27 de state membre (inclusiv Croația) este de numai 31%, circa 60% din cetățenii europeni din aceste țări exprimându-și deschis neîncrederea în organismul de la Bruxelles.

Nivelul de neîncredere în UE a crescut cu 2% în România față de toamna anului trecut și cu 3% în restul țărilor membre. 

Comentează știrea

nastratin
25 iulie 2013
mda...

dar trebuie sa vina si la vot!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6093 secunde