PNL cere demisia ministrului Tudorel Toader și abrogarea OUG 7/2019

381
PNL cere demisia ministrului Tudorel Toader și abrogarea OUG 7/2019 - pnlceredemisia-1551464258.jpg

Articole de la același autor

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunțat, vineri, că Partidul Național Liberal cere demisia neîntârziată a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și abrogarea OUG 7/2019, care "a aruncat în aer sistemul judiciar". 


Potrivit acesteia, OUG 7 ar trebui abrogată fără ca Tudorel Toader să vină cu alte glume proaste de modificare a ordonanței în următoarea ședință de Guvern.


"Protestele magistraților din această săptămână au fost perfect justificate. Toate lucrurile acestea au ajuns în acest punct de criză pentru că, de-a lungul ultimilor doi ani de zile, PSD a vrut să subjuge Justiția, și n-a ținut cont de niciun semnal venit de la profesia de magistrat. Situația de astăzi din sistemul judiciar este obligatoriu să fie detensionată, motiv pentru care PNL cere în mod ferm două lucruri - ca doamna prim-ministru Dăncilă să iasă public și să-și ceară scuze pentru OUG 7/ 2019, care a aruncat în aer sistemul judiciar, și să spună un lucru simplu, fără să greșească din punct de vedere gramatical, și anume că dorește abrogarea și că o va și face fără ca domnul Toader să vină cu alte glume proaste de modificare a ordonanței în următoarea ședință de Guvern. Iar al doilea lucru pe care PNL îl cere astăzi este demisia neîntârziată a acestui ministru, care a aruncat în criză tot ce înseamnă Justiție în România. Prezența domniei sale în continuare la Ministerul Justiției aduce numai lipsă de credibilitate în sistem și în raport cu partenerii externi", a declarat Alina Gorghiu, la Digi24.


Senatorul PNL a vorbit, totodată, despre demersul pe care PNL a reușit să-l facă în această săptămână - sesizarea înaintată APCE, for mandatat să sesizeze Comisia de la Veneția pe OUG 7 /2019, respectiv pe OUG 90 și 92 din 2018.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5033 secunde