"Poate unii se vor supăra, dar rolul meu este să aplic criteriile Codului Etic"

155
Vicepreședintele PDL Monica Macovei a prezentat Codul Etic al Alianței România Dreaptă (ARD) care conține criteriile de integritate în baza cărora vor fi desemnați candidații comuni la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Macovei a enumerat mai multe seturi de criterii pentru viitorii candidați ai ARD și care se referă la latura penală, incompatibilități, colaborarea cu Securitatea, morala publică și traseismul politic. De asemenea, nu vor putea fi candidați din partea ARD cei care au fost condamnați definitiv, arestați preventiv sau trimiși în judecată și cei în privința cărora există indicii temeinice că ar fi săvârșit infracțiuni sau ar fi fraudat votul.

Macovei a spus că aceste criterii vor fi trimise președinților celor trei formațiuni care constituie ARD - PDL, FC și PNȚCD.

În altă ordine de idei, Monica Macovei a menționat că această Comisie de Etică este formată din cinci membri, ea deținând funcția de președinte. Potrivit lui Macovei, decizia privind candidaturile se va lua în cadrul Comisiei prin vot.

Ea a mai spus că există posibilitatea ca aceste criterii să nu fie bine primite de către membri ai ARD.

"Rolul meu e să aplic criteriile. S-ar putea să existe ostilitate, supărări, insulte, calomnii, nu mă interesează. Rolul meu e să merg înainte și să aplic aceste criterii. PDL a fost întru totul de acord cu aceste criterii", a mai spus Macovei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2723 secunde