Ponta sau Băsescu la Consiliul European? CCR: Parlamentul NU poate decide

191
Ponta sau Băsescu la Consiliul European? CCR: Parlamentul NU poate decide - basescu-1348696473.jpg
Curtea Constituțională a decis, ieri, că prevederea potrivit căreia Legis-lativul stabilește cine merge la Consiliul European, în cazul în care președintele și premierul nu se înțeleg, este neconstituțională.
Judecătorii Curții Constituționale au admis parțial sesizarea sena-torilor PDL privind neconstituționalitatea Legii privind cooperarea între Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene, care prevede că Legislativul stabilește cine merge la Consiliul European, în cazul în care președintele și premierul nu se înțeleg. Astfel, CCR a constatat că sunt neconstituționale trei articole din lege, respectiv 3, 18 și 19.
Totodată, CCR a amânat pentru joi decizia pe sesizarea PDL privind înlocuirea lui Vasile Blaga din fruntea Senatului.
Plenul Senatului a adoptat, la finele lunii iunie, Legea privind cooperarea între Guvern și Parlament în domeniul afacerilor europene, care prevede că Parlamentul stabilește cine merge la Consiliul European, în cazul în care președintele și premierul nu ajung la un acord.
Potrivit modificărilor aduse în comisiile reunite, conducătorul delegației României la reuniunile Consiliului European este președintele României sau premierul.
Stabilirea conducătorului delegației României la reuniunile Consiliului European se face prin acord între Guvernul României și instituția prezidențială, cu cel puțin 20 de zile lucrătoare înainte de data reuniunii. Proiectul prevede că, în situația în care acordul privind participare la Consiliul European nu se realizează în termen, Parlamentul, în ședința comună a celor două Camere, de-semnează conducătorul delegației României la respectiva reuniune a Consiliului European.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : CCR a AMÂNAT decizia în cazul BLAGA
Pagina a fost generata in 0.7994 secunde