Portul Constanța, cu un pas mai aproape de primărie

1966
15
Portul Constanța, cu un pas mai aproape de primărie - fondactiuniportconsiliulocal-1397748492.jpg
Consilierii locali prezenți, ieri, la ședința de îndată care a avut loc la Hotel Malibu au votat, aproape în unanimitate (20 de voturi "pentru" și un vot "împotrivă"), Hotărârea prin care solicită transmiterea, cu titlu gratuit, a unui pachet suplimentar de acțiuni deținute de stat la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CNAPMC), reprezentând minimum 13% din capitalul social, către Consiliul Local al municipiului Constanța. 
"A fost nevoie să votăm de îndată o Hotărâre de Consiliu prin care solicităm acest lucru; noi votasem acum o săptămână că ne dăm acceptul, însă cei de la minister ne-au informat că Hotărârea trebuie completată în acest fel", a precizat primarul Constanței, Radu Mazăre. 
De asemenea, consilierii locali l-au mandatat pe George Daniel Papari, reprezentantul Consiliului Local în Adunarea generală a acționarilor CNAPMC, să solicite în următoarea ședință date și informații despre modalitatea de stabilire a redevențelor, chiriilor și tarifelor percepute pentru utilizarea infrastructurii de transport naval, durata și impactul financiar al acestora. 
"Consiliul Local a dat mandat reprezentantului său în Adunarea Generală pentru cele 20% de procente pe care le avem ca să studieze nivelul redevențelor, a chiriilor, întrucât sunt informații publice, și eu am spus, la rândul meu, că se plătesc chiriile de acum 15 - 20 de ani, infime, și că ele trebuiau actualizate conform rapoartelor de evaluare, impactul pe care neactualizarea acestor chirii l-a avut asupra profitului Administrației Portului și implicit a celor 20% pe care le avem noi și 60% pe care le are ministerul. Totodată, are mandat să aducă Consiliului Local la cunoștință despre durata de închiriere, întrucât există informații că unii sunt privilegiați și au contract de concesiune pe 50 de ani, iar în cazul celor noi, care ar dori să vină să facă investiții, contractele de concesiune pot fi făcute numai pe zece ani, plus maxim zece", a mai spus Radu Mazăre.
Eventualul profit de pe urma acțiunilor va ajunge să acopere în jur de 25% din tariful energiei termice, însă nu pentru toți constănțenii, ci pentru cei cu venituri mici. 
"Din calculele noastre, după ce vom avea 33%, până când vom transfera CET-ul la autoritatea locală și vom face investiții în CET ca să găsim o modalitate de a scade gigacaloria, tot profitul care va veni va merge în subvenționarea ener-giei termice. Cam cu 25% va scădea factura energiei termice pentru populația care este subvenționată acum, începând de iarna viitoare", a mai spus Radu Mazăre. 


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Angela
18 aprilie 2014
dezmat

De ce trebuie inchiriata sala de la hotel pentru sedintele locale? Chiar asa, sunt bani de aruncat aiurea ? Nu exista in dotarea administratiei locala nici o sala de sedinte in care sa incapa consiliul local? Cat despre port, mai ramane de vazut. Tic-tac, tic-tac, tic-tac !

Miruna
18 aprilie 2014
repet,va meritati soarta

Constanta , municipiul si judetul, sunt administrate in sistem mafiot de catre Mazare si Nicusor, in tandem, Cei doi sunt social- democrati, ii tin prizonieri cu un pui,o sticla de ulei si un pachet cu orez pe amaratii care ii voteaza tot timpul, iar Constanta arata asa cum sunt si votantii celor doua specimene :jegos. Orasul cu cea mai mare putere economica din tara,exceptand capitala, si cu cei mai mari hoti la butoane !

caratase
18 aprilie 2014
DNA victorie

bai boule de primar, cei care nu au subventie la termica nu platesc impozite, e portul lu tactu si a lu mata ?

ion
18 aprilie 2014
bravo ma

Deci noi platim ca prostii impozite si gicacalorie maxima si primaria daca pune mana pe port va ajuta doar pe pensionari , cu banii aia din port construiai un cet nou ba , ca sa numai zic de alte imvestitii , rusineee ba hotilor

admirator
19 aprilie 2014
nu-i pentru cine se pregateste...

ci pentru cine se nimereste! cand portul va ajunge la primarie, nazistu tzopaitor va fi plecat... de buna voie sau legat... e alta problema.

eu,cainele maidanez
19 aprilie 2014
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

Mishu
19 aprilie 2014
Titza iradiatul

Titza Calin , te rugam sa ne dai urgent date despre nivelul radiatiilor la Cernavoda !!!

Scylla
21 aprilie 2014
Scroafa in copac

Eu in calitate de locuitor al Constantei nu vreau da devina primaria (a se citi Mazare) actionar al portului. Nu pui un hot (a se citi tot Mazare) paznic cand stii ca fura decat daca vrei sa fure si pentru tine. Daca platesc scump incalzirea orasului vreau sa stiu de ce este scumpa, de ce este cea mai scumpa din tara si sa devina primaria cu Mazarea ei actionar 100% la termoficare. Cu asa actionar, o sa jungem sa platim inzecit pentru afacerile primariei in port. Nu se poate declansa procedura de destituire a lui Mazare, Constantinescu si alti hoti si sa avem alegeri locale? Am ajuns de rasul Romaniei. Pentru un jurnalist de invetigatii: cum se face ca Pomacost, firma de jaf a lui Mazare, se ocupa numai cu taiatul copacilor si doar cu pus flori in ghivece in locul copacilor taiati? Este cumva o reteta de pus banii platitorului de impozite in buzunarul Pomacost (a se citi tot Mazare)? Cine pune ochii pe copaci si unde ajunge lemnul taiat? Pun pariu ca Mazare va declara "fratilor eu fur lemnul si vi-l dau voua, ca sunteti amarati, astia ma leaga, faceti ceva, cereti dreptul sa furati voi direct", el este si asa foarte ocupat cu procesul retrocedarilor.. Chia asa, cand o sa aiba tot constanteanul o casa in Mamaia? Asa ..sa fim gard in gard cu destrabalatu'..

eu mascariciul brutar santajist
21 aprilie 2014
hai sa va mai pacalesc odata fraieri constamteni

Ba da prosti mai suntem dragi consateni , inca mai punem botu la minciuniile mascariciului . Scade pretul gigacaloriei daca pune mana pe port , auzi cat de nesimitit este acest primar .La brutarie cu tine golanule , care ai amagit pensionarii .

nymph3tamin3
21 aprilie 2014
MALIBU

Pai, sala de la Malibu a fost inchiriata ca sa mai bage niste bani in conturile lui ZELCA. Se stie si nu se face nimic, legat de contractele pe care le deruleaza cu comisioane la negru Primaria Constanta cu societatile lui Zelca Costica. DNA...te rog frumos sesizeaza-te. Constanta se duce in cap. DNA te rog priveste si catre braconajul piscicol desfasurat de pescadorul lui ZELCA, pestele (calcanul) carat cu dubitele cand la Mangalia, cand la Penitenciarul Poarta Alba. In momentul de fata nu mai vin turcii la braconat ca il cara ZELCA in Turcia singurel.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5943 secunde