Prefectul Constanței despre ancheta de la ISU Dobrogea: „Comunicarea eronată a timpilor de intervenție este INADMISIBILĂ!”

529
Prefectul Constanței despre ancheta de la ISU Dobrogea: „Comunicarea eronată a timpilor de intervenție este INADMISIBILĂ!” - 16b66a675c154ffea66f63c7316191e5-1613729886.jpg

Articole de la același autor

Prefectul Constanței, Silviu Coșa, a făcut declarații, vineri, 19 februarie, referitor la raportul IGSU în urma controlului la ISU Dobrogea, în urma incendiului de pe B-dul Mamaia, în care a murit o femeie. 
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că este o anchetă cu rezultate preliminare, iar comunicarea eronată este principalul deficit. 
„Este un moment dificil întrucât orice neajuns ar fi existat din punct de vedere al resursei umane sau tehnic, acea comunicare eronată a timpilor de intervenție este inadmisibilă. Am avut discuții cu col. Amarandei vizavi de neajunsurile care există, atât din punct de vedere tehnic și procedural. De la 1 martie va fi un nou prim adjunct de la București am încredere că noua echipă va reuși să facă ordine unde sunt probleme. Adevărata problemă este acea neîncredere în instituție. Am fost alături de ei de la începutul mandatului, în special în ceea ce privește pandemia. Și-au făcut datoria, dar în momentul de față au un mare deficit de încredere din partea opiniei publice pe care vor trebui să-l corecteze prin profesionalism și transparență. Această comunicare eronată este principala problemă sunt anchete în desfășurare și la organele abilitate. Rezultatele sunt urmarea unei anchete preliminare. Ancheta este preliminară în câteva zile nu poate fi definitivată ancheta, v-aș ruga să aveți răbdare până vom știi foarte clar care este partea de vinovăție a fiecăruia”, a afirmat Silviu Coșa. 


Prefectul a mai arătat că va purta discuții zilnice cu col. Mihail Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea, cu privire la necesitățile inspectoratului, atât tehnice, cât și umane. Inclusiv în ceea ce privește dotarea cu perna pneumatică, dacă specialiștii consideră că este necesară. 
„Îmbunătățirea dotării, ca și îmbunătățirea respectării procedurilor, ca și respectarea procedurilor este un aspect pe care îl voi urmări zilnic. Până în momentul de față aspectele urmărite au fost cele legate de pandemie. În ceea ce privește intervenții ISU, în cazurile tipic alocate lor, am urmărit cazurile care îmi erau semnalate ca fiind mai grave. (…) Voi avea discuții cu col. Amarandei, în fiecare zi, pentru că este o problemă de foarte mare risc, în ceea ce privește perna prima întrebare dacă se impune achiziționarea acestei perne. Oricât de mare ar fi impactul mediatic, specialiștii trebuie să spună dacă se impune achiziționarea ei”, a afirmat prefectul. 
Totodată, acesta a arătat că deși au fost întocmite două devize privind necesitatea reparării autoscării aflate la sediul ISU de pe strada Mircea cel Bătrân, acestea au fost transmise instituțiilor superioare în zilele care au urmat incendiului de marți, 16 februarie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2155 secunde