Prefectul Culețu solicită MAI să acorde CL Năvodari sumele restante de la bugetul de stat

422
Prefectura Constanța a solicitat, ieri, Ministerului Administrației și Internelor, Direcția Generală Comunități Locale, Zone Asistate, Ajutor de Stat și Parteneriat cu Structurile Asociative, să analizeze eventualitatea acordării către administrația publică locală din Năvodari a sumelor restante de la bugetul de stat. Potrivit comunicatului de presă dat ieri publicității, este vorba de 481.432 lei, reprezentând subvenții la energia termică pentru anul 2008.
Solicitarea survine ulterior ședinței de lucru desfășurate ieri la sediul Prefecturii Constanța, eveniment inițiat de prefectul Dănuț Culețu și la care au luat parte: Ioan Hanceanu, director al TSP Ecoterm Năvodari, Nicolae Matei, primarul din Năvodari, Wilhelm Herbert, director al S.C. Uzina Termoelectrica Midia Năvodari și Tudor Dumitrașcu, președinte al Uzinei Termoelectrica Midia Năvodari. Obiectivul în urma neachitării datoriilor acumulate de TSP Ecoterm Năvodari către S.C. Uzina Termoelectrica Midia Năvodari.
Astfel, în cadrul evenimentului de ieri, au fost aduse în discuție dificultățile financiare întâmpinate de Ecoterm, al cărui unic acționar majoritar este Consiliul Local Năvodari, în plata facturilor restante către Uzina Termoelectrica Midia Năvodari, dar și față de alți creditori.
Cu ocazia întâlnirii, reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut părților implicate să ajungă la un consens, astfel încât să propună o soluție pentru asigurarea livrării agentului termic către locuitori pe întreaga perioadă a sezonului rece.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7608 secunde