Prefectul îi învață pe primari cum să interzică magazinele de vise

446
Prefectul îi învață pe primari cum să interzică magazinele de vise - 49debf9ec1b1eb94e1581877678f974b.jpg
Primarii care doresc să interzică magazinele de vise de pe raza localităților pe care le administrează au acum la dispoziție și un model de proiect de hotărâre care să le permită obținerea imediată a avizului de legalitate din partea Prefecturii Constanța.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței pe care prefectul Claudiu Palaz a avut-o, ieri, cu primarii, s-a referit la modelul de hotărâre privind interzicerea comercializării de plante, substanțe și preparate stupefiante, halucinogene, euforice și psihotrope. Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a anunțat, ieri, pe toți reprezentanții administrațiilor locale din județ care doresc să adopte astfel de hotărâri în ședințele de consiliu local că le pune la dispoziție un model de proiect, asigurându-i totodată că Instituția Prefectului va da în cel mai scurt timp aviz de legalitate pe respectivele documente.
Întrebat dacă este valabilă propunerea și pentru administrațiile locale pe raza cărora nu există în prezent astfel de magazine, Palaz a precizat că este un mod de a preîntâmpina fenomenul în respectivele localități, cunoscut fiind faptul că inventivitatea celor care comercializează aceste produse nu are limite și că atunci când sunt interzise în unele localități ei își caută refugiul în alte părți. Adoptarea unei astfel de hotărâri la nivelul tuturor administrațiilor locale ar reprezenta astfel un mod de a lupta împotriva acestui fenomen la nivelul întregului județ deodată.
Acțiunea face parte dintr-un plan amplu pe care prefectul Claudiu Palaz l-a anunțat încă de la sfârșitul lunii noiembrie. "Acțiunea va fi la nivel de județ și prin ceea ce vom propune mai departe doresc să opresc această activitate. Doar acționând punctual pe fiecare magazin în parte cum s-a încercat, nu este o soluție. Este un fenomen și el trebuie tratat ca atare", declara la data de 30 noiembrie Palaz, punând accent pe ajutorul pe care îl solicită în aceste cazuri administrațiilor locale, primării și consilii locale.
Până în prezent, sunt localități în județul Constanța în care consiliile locale au adoptat hotărâri de consiliu local prin care au interzis așa-zisele magazine de vise.

Uite terenul, nu-i terenul
Tot ieri, prefectul Claudiu Palaz a atras atenția primăriilor care derulează programul Consiliului Județean Constanța de împădurire că în timp ce pun la dispoziție administrației județene zeci și chiar sute de hectare de teren, către prefectură și Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietății au trimis adrese prin care susțin că nu mai au nicio rezervă de teren. "Nu am nimic împotrivă, sunt un împătimit, aș putea spune, al împăduririlor, dar trebuie făcut cu cap și legal", i-a avertizat prefectul.
În cadrul aceleiași întâlniri, Palaz a reiterat sprijinul pe care Prefectura îl acordă tuturor administrațiilor locale care doresc să își înființeze servicii de urbanism, oferindu-le și câteva sfaturi în acest sens.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7417 secunde