Prefectul se pune-n calea lui Nicușor

333

Articole de la același autor

Prefectul județului Con stanța, Claudiu Palaz, a  declarat, ieri, în cadrul unui briefing de presă, că a atacat în contencios administrativ hotărârea 179/2011 a Consiliului Județean Constanța, prin care s-a decis realizarea referendumului privind reorganizarea teritorială.
Potrivit declarațiilor prefectului, hotărârea pusă în discuție încalcă legea din două puncte de vedere. Palaz afirmă că motivul invocat de către CJC pentru organizarea referendumului este unul de interes național, nu de interes județean. În această situație, Nicușor Constantinescu, în calitate de președinte al Consiliului Județean, nu are puterea să demareze o astfel de acțiune. De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a menționat că ședința de miercuri a CJC nu este legală, în condițiile în care o ședință extraordinară poate fi întocmită doar în cazul unor epidemii sau probleme de apărare a liniștii publice.
"Când vorbim de desființarea județului, vorbim despre o problemă de interes național, pentru că județul se află într-o țară, iar desființarea limitelor teritoriale ale unui județ afectează și celelalte județe din jur. Este o aberație ce vrea să facă președintele Consiliului Județean. Cred că își dorește foarte mult să cheltuiască banii din bugetul Constanței. Mai bine ar folosi acești bani ca să ajute localitățile constănțene să își plătească datoriile, care, în total, se ridică la o sumă mai mică decât organizarea referendumului",  a declarat Palaz.
Referitor la declarațiile făcute de către membrii CJC, potrivit cărora acți-unile prefectului sunt urmare a unor ordine "de sus", Claudiu Palaz a infir-mat zvonurile. Prefectul a menționat că surse din cadrul consiliului i-au certificat faptul că hotărârea a fost adoptată așa cum a fost primită "de la centru", fără niciun fel de modificare ulterioară.
"Dacă a declarat despre mine că am primit ordine «de sus» pentru ataca-rea acestei hotărâri, ei ce fac? Experții tehnici ai Consiliului Județean care au făcut documentația pentru acest re-ferendum spun că «au primit-o așa de la centru». Care centru? În cazul aceas-ta, să analizăm proiectul lui Liviu Dragnea și hotărârea Consiliului Ju-dețean Constanța, dacă sunt identice vom vedea atunci cine urmează ordine-le «de sus»!", a declarat Claudiu Palaz.
Menționăm că, tot în cursul zilei de ieri, Claudiu Palaz a dispus montarea în fața Prefecturii a două panouri ce fac referire la hotărârile CJC atacate în instanță de către reprezentantul Guvernului în teritoriu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.911 secunde