Premierul Ciolacu: Nu taxăm darul de nuntă sau banii de la botez, dar impozităm cu 70% averile ilicite

2329
Premierul Ciolacu: Nu taxăm darul de nuntă sau banii de la botez, dar impozităm cu 70% averile ilicite - 27798537851881392628184221505051-1695743848.jpg
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, unde își angajează răspunderea pentru pachetul fiscal, că prevederea legată de confiscarea cu 70% a banilor a căror proveniență nu poate fi dovedită, nu se referă la darurile de la nuntă și botez, așa cum deschide portița o prevedere din lege.


„Am început prin a vă spune că nu sunt adeptul inventării de noi biruri pentru mediul de afaceri corect, care își achită impozitele și taxele la stat. Și că, în opinia mea, măsurile dure trebuie luate acolo unde există fraudă, acolo unde există evaziune.


Din acest motiv, legea propusă astăzi prevede măsuri clare pentru reducerea fraudei și a evaziunii fiscale. Nu mai putem continua să ne bazăm doar pe taxele plătite corect de românii cinstiți, fie simpli cetățeni, fie antreprenori. Nu este corect ca doar unii să plătească, iar toți ceilalți să aibă doar pretenții.


Cu toții vrem un sistem de sănătate puternic și accesibil tuturor! Cu toții vrem un sistem de învățământ care să ne educe într-adevăr copiii! Cu toții vrem servicii sociale, unde părinții și bunicii noștri să fie îngrijiți corespunzător!
Dar toate acestea costă bani! Și nu pot fi construite când România are o evaziune fiscală de 10% din PIB. 160 miliarde lei. 32 miliarde euro.


De aceea, vom crește masiv amenzile și vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune. Vom impozita cu 70% tot ce înseamnă avere ilicită. Însă impozitarea cu 70% a sumelor nejustificate NU înseamnă taxarea banilor de la nuntă sau de la botez. NU! Cu 70% va fi taxat cel care nu și-a plătit corect taxele și impozitele, cel care a făcut evaziune, cel care a furat din banii pentru sănătate, pensii, educație”, a declarat Ciolacu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3696 secunde