Premierul Cioloș lasă Parlamentul să decidă soarta alegerii primarilor

250
1
Premierul Cioloș lasă Parlamentul să decidă  soarta alegerii primarilor - premierulciolos-1454425101.jpg

Articole de la același autor

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că, în urma consul-tărilor cu partidele, a rezultat că nu există o majoritate parlamentară pentru a susține alegerea primarilor în două tururi.

Premierul a punctat că subiectul este unul politic și trebuie tranșat în Parlament, adăugând că el nu va accepta ca Guvernul să fie folosit ca un instrument de către partidele politice.

Cioloș a mai afirmat că Guvernul are posibilitatea să emită o OUG sau să își asume răspunderea în Parlament pe modificarea alegerilor, dar cum nu există susținere, subiectul trebuie tranșat în Parlament.

"Constatăm că premierul se derobează de responsabilitatea asumării reintroducerii principiului celor două tururi de scrutin în alegerea primarilor și trimite această sarcină Parlamentului. Din acest moment, obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea în regim de urgență a acestui proiect pe care l-am depus încă de anul trecut. Din păcate, până acum, această inițiativă a fost blocată de PSD", afirmă Stroe, într-un comunicat al PNL remis redacției.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a spus că proiectul de lege inițiat de PNL pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin poate să adune o majoritate la Senat.

"Am văzut o posibilă deschidere a UNPR din acest punct de vedere și eu cred că în Senat se va putea crea o majoritate în favoarea legii", a declarat Vasile Blaga. 

Comentează știrea

Ema
3 februarie 2016
BANI

Castiga bani de acasa. Aceasta poate fi o mare oportunitate pentru tine! Cautam colaboratori pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa, maximum 3 ore pe zi, in funtie de abilitati. Cerinte: - calculator - conexiune internet - rabdare - cunostinte minime PC - seriozitate - perseverenta Nu este necesara experienta.Oferim instruire gratuia sub forma unor lectii prin e-mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi, dacă doriti, veti incepe sa lucrati. Pentru mai multe detalii lasati mesaj cu textul "INFO " la adresa de e-mail : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3989 secunde