Premierul danez sprijină aderarea României la Schengen

345
Premierul danez sprijină aderarea României la Schengen - schengen1-1323083702.jpg
Prim-ministrul danez, Helle Thorning-Schmidt, i-a transmis premierului Emil Boc că sprijinul pentru aderarea României la Schengen a fost negociat în programul său de guvernare, iar autoritățile române pot conta în acest proces pe susținerea Danemarcei, care va prelua de la 1 ianuarie președinția UE, informează Mediafax.

Premierul danez se află într-un turneu de vizite în România și Bulgaria, pentru a prezenta prioritățile viitoarei președinții în exercițiu a Uniunii Europene (UE) care va fi preluată de Danemarca.

Premierul Emil Boc a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu omologul său danez și a arătat că speră ca decizia privind aderarea României la spațiul Schengen să fie luată în cursul președinției daneze.

"Sper ca președinția dumneavostră să fie una de succes, pentru că sunt multe provocări care stau în fața noastră, și puteți conta pe sprijinul României pentru a pune în practică prioritățile președinției daneze, în aceeași măsură în care, sper eu, și noi putem conta pe sprijinul dumneavoastră privind aderarea României în spațiul Schengen, care sperăm că se va decide, cât de curând posibil, în timpul președinției dumneavoastră", a spus Boc.

Premierul român a fost asigurat de Helle Thorning-Schmidt că sprijinul pentru aderarea României la Schengen a fost inclus chiar în programul de guvernare al noului Cabinet danez, pe care îl conduce de aproximativ două luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu am în vedere un nou mandat de premier"
Pagina a fost generata in 0.4337 secunde