Premierul Emil Boc spune că subvenția la căldură se va orienta mai mult spre cei săraci

421
1

Articole de la același autor

Premierul Emil Boc a declarat că subvenția la energia termică pentru populație nu va fi eliminată, dar va fi reorientată de așa manieră încât cei cu venituri mari să plătească mai mult, iar cei cu venituri mici să fie sprijiniți de stat.
Întrebat dacă există o înțelegere cu Fondul Monetar Internațional pentru eliminarea subvenției către populație și dacă există un plan al Guvernului privind susținerea categoriilor sociale defavorizate, Emil Boc a răspuns că nu este o cerință a FMI, ci o cerință de bun-simț a românilor, de respectare a banului public.
"Este o cerință de bun-simț a românilor, de respectare a banului public ca el să fie utilizat cu eficiență. Nu s-a dorit în acești ultimi 20 de ani să se facă o distincție. Așa, la grămadă, e mai ușor de justificat, dar dacă vrei să fii eficient cu banii pe care românii îi plătesc din impozite și taxe trebuie să meargă la cei care cu adevărat au nevoie de sprijinul statului. Nu se renunță la cota de sprijin a statului, ci doar se țintește mai bine, se orientează spre cei care cu adevărat au nevoie. Se lucrează la o asemenea strategie încă de multă vreme și când ea va fi finalizată va fi prezentată în Guvern. Nu e nevoie de aplicarea unui procent unitar la toată lumea. La cei cu venituri mari nu se va da ajutor, la cei cu venituri mici se va da sprijin din partea statului. Pragul de diferențiere dintre bogați și săraci se va stabili după ce se vor face toate aceste analize", a afirmat Emil Boc.

Comentează știrea

alexuta
12 mai 2011
mare prost bok asta

cand scapam de pinguinul asta care a saracit populatia?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6439 secunde