Președintele Băsescu a semnat decretul de numire a lui Leonard Orban în funcția de ministru

270
Președintele Băsescu a semnat decretul de numire a lui Leonard Orban în funcția de ministru - traianbasescubiografie-1316529060.jpg
Președintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul de numire în funcția de ministru al Afacerilor Europene a lui Leonard Orban, precum și pe cel de eliberare a acestuia din funcția de consilier prezidențial, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcția de ministru al Afacerilor Europene de către Leonard Orban va avea loc "după publicarea decretelor în Monitorul Oficial al României".

Leonard Orban a coordonat, din martie 2010, Departamentul Afaceri Europene din cadrul Administrației Prezidențiale.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat, marți, înființarea Ministerului Afacerilor Europene, iar luni Leonard Orban a fost avizat favorabil de Comisiile parlamentare de administrație și afaceri europene pentru preluarea conducerii respectivului minister.

Luni seară, președintele Traian Băsescu îndemna partidele din coaliția de guvernământ să dea atenție votului din Parlament pentru înființarea ministerului afacerilor europene, punctând că prezența lui Leonard Orban va ridica calitatea Executivului.

"Am rugămintea ca mâine partidele din coaliție să dea toată atenția votului în Parlament pentru ministerul afacerilor europene și pentru ministrul Leonard Orban. Vă asigur că eventuala prezență a domnului Orban în Guvern va ridica calitatea Guvernului", spunea șeful statului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Regele Mihai, în Parlament
Pagina a fost generata in 2.4554 secunde