Concurs Președintele Băsescu susține că o dezbatere pe tema înlocuirii premierului ar genera instabilitate

283

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a afirmat că, în momentul de față, importantă este stabilitatea coaliției și cea guvernamentală, iar începerea unor lungi dezbateri pe tema înlocuirii premierului ar genera instabilitate.
"Eu n-am cum să-l impun (un premier - n.r.), doar coaliția poate să accepte sau să impună. Deocamdată, cuvântul de ordine este stabilitatea, stabilitatea coaliției. Eu nu spun că un premier independent sau unul politic produce instabilitate, ci începerea unor lungi dezbateri de înlocuire a premierului generează ceea ce se numește instabilitate", a spus șeful statului.
El a declarat că nu va face nimic ce ar putea să afecteze stabilitatea guvernamentală, adăugând că nu este în măsură să decidă pentru coaliție, iar partidele sunt cele care guvernează, nu președintele.
"Toată lumea crede că eu sunt atotputernic. Nu este adevărat, eu dacă sunt puternic aparent este din cauză că ridic problemele și am avut curaj să spun: măi oameni buni, nu vi s-ar părea că ar trebui să impunem o altă soluție? Când ești respins, ce poți să faci? Avem guvern, avem o coaliție, mergem înainte și vrem stabilitate. Eu nu voi face nimic ce ar putea să afecteze stabilitatea coaliției, stabilitatea guvernamentală. Nu putem risca să rămânem fără guvern sau cu unul instabil în acest moment", a susținut Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4026 secunde