Președintele Iohannis, prima reacție după tentativa de lovitură de stat din Turcia

128
Președintele Iohannis, prima reacție după tentativa de lovitură de stat din Turcia - 08iohannisturciadap2426465x390-1468653304.jpg
Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj pe tema situației din Turcia, susținând că Turcia este un partener strategic al României și aliat în cadrul NATO, iar stabilitatea țării, este importantă pentru securitatea regională, europeană și internațională.


"Președintele României a fost și este în contact permanent cu instituțiile române competente cu privire la situația din Turcia încă de la începutul evenimentelor. Turcia este un partener strategic al României și aliat în cadrul NATO, iar stabilitatea țării, pe baza respectării democrației și instituțiilor democratic alese de poporul turc, este importantă pentru securitatea regională, europeană și internațională. Președintele Klaus Iohannis își exprimă speranța că ordinea publică va fi restabilită în cel mai scurt timp. Misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Turcia sunt pregătite să acorde toată asistența necesară, în caz de nevoie, cetățenilor români aflați în Turcia.", se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3507 secunde