Președintele Iohannis se întâlnește cu premierul Slovaciei

108
Președintele Iohannis se întâlnește cu premierul Slovaciei - lmpwzyz3ptgwmczoyxnoptq4ndc1nmni-1536582891.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis îl primește, marți, la Palatul Cotroceni, pe premierul Slovaciei, Peter Pellegrini, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România.


Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, cei doi oficiali vor discuta despre subiecte de actualitate aflate pe agenda europeană, în principal tematica privind președinția României la Consiliul Uniunii Europene în semestrul I al anului 2019. Totodată, vor fi abordate subiecte referitoare la viitorul UE, negocierea viitorului buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021 - 2027, procesul de retragere a Marii Britanii din Uniune, gestionarea migrației la nivel european, relațiile bilaterale și cooperarea la nivel regional.


Potrivit agendei șefului statului, cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete și oficiale, iar la finalul întrevederii vor susține o declarație de presă comună.


Tot marți, președintele Iohannis îi va primi și pe miniștrii Afacerilor Externe din Polonia și Turcia, Jacek Czaputowicz, respectiv Mevlut Cavusoglu.


Cei doi miniștri se vor afla la București pentru a participa la o nouă rundă de consultări trilaterale România - Polonia - Turcia la nivel de miniștri de Externe.


Reuniunea de la București va oferi oportunitatea unui schimb de opinii cu privire la evoluțiile de securitate la nivel regional și internațional și la prioritățile NATO în acest context, pornind de la concluziile celui mai recent Summit al Alianței Nord-Atlantice. Aceasta este a cincea întâlnire în acest format, precedenta rundă de consultări ministeriale trilaterale desfășurându-se la Varșovia, în august 2017, potrivit MAE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3929 secunde