Președintele Klaus Iohannis în vizită de lucru în landul Bavaria

139
Președintele Klaus Iohannis în vizită de lucru în landul Bavaria - klausiohannis-1578048558.jpg
Președintele Klaus Iohannis va efectua marți o vizită de lucru în landul Bavaria, unde se va întâlni cu prim-ministrul și cu președintele landului german, informează Administrația Prezidențială, citată de Agerpres.


De asemenea, șeful statului va participa la ședința Guvernului landului Bavaria, va avea un dialog cu membrii acestei instituții cu privire la relațiile bilaterale, actualitatea europeană și va susține o alocuțiune. Klaus Iohannis va avea, totodată, o întrevedere cu prim-ministrul landului, Markus Soder, președinte al Uniunii Creștin-Sociale.


Președintele va participa și la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care se va desfășura la abația Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Klaus Iohannis va prezenta viziunea României referitoare la viitorul Europei și va purta un dialog despre prioritățile agendei europene.


Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradițională care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viața politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităților agendei Guvernului și a Parlamentului federal pentru anul respectiv și dezbaterea provocărilor actuale cu invitați din Germania și din străinătate. Întâlnirea este cu atât mai relevantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, precizează Administrația Prezidențială.


În cursul vizitei, președintele României va avea o întrevedere și cu președintele Parlamentului landului Bavaria, Ilse Aigner.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4793 secunde