Președintele României face apel la Turcia pentru o mai mare implicare în regiunea Mării Negre

76
Președintele României face apel la Turcia pentru o mai mare implicare în regiunea Mării Negre - presedinteleromanieifaceapel-1391616560.jpg

Articole de la același autor

Președintele României, Traian Băsescu, face apel la Ankara pentru o mai mare implicare în regiunea Mării Negre, argumentând că este nevoie de o abordare pragmatică în privința cooperării în zone mai puțin sensibile din această regiune. 
"Revitalizarea sinergiei Mării Negre va construi niveluri crescute de încredere și siguranță între țările din regiunea Mării Negre. În acest sens, o mai mare implicare a Turciei, ca actor-cheie, în cooperarea din regiunea Mării Negre ar fi foarte mult salutată și apreciată", a declarat Băsescu, în Turcia, unde efectuează o vizită oficială de două zile. 
Scopul vizitei, a precizat președintele român, este de a încuraja în continuare dialogul bilateral la nivel înalt după semnarea unui parteneriat strategic, precum și întâlniri cu membri ai comunității de afaceri turce pentru a promova legăturile economice. 
"Sectoarele prioritare vizate de investitorii turci sunt privatizarea unor obiective strategice cum ar fi Oltchim, noi investiții în agricultură, în special agricultura ecologică, industria alimentară, energetică, inclusiv energia verde, piese auto, construcții, industria petrochimică, turismul și IT", a precizat șeful statului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0785 secunde