Prezent la Constanța, Orban avertizează că se pune la cale fraudarea alegerilor

658
Prezent la Constanța, Orban avertizează că se pune la cale fraudarea alegerilor - 9430142689f1e3004253e1d85c9aef57.jpg
Ludovic Orban, prim-vicepreședintele PNL, a continuat ieri, la Constanța, seria vizitelor de campanie, după o escală la Cernavodă.
În cadrul unei conferințe de presă, el a atras atenția asupra faptului că, în toată această perioadă, nu s-au desfășurat campanii de informare a cetățenilor privind alegerile europarlamentare. El a mai arătat și că, în campania actuală, a fost nevoit să își petreacă o bună parte din timp cu explicații privind atribuțiile Parlamentului European și mecanismele Uniunii Europene.
O altă problemă pe care Orban a semnalat-o a fost intenția de fraudare a scrutinului de duminică. "Niciodată nu am avut atâtea semnale de pregătire a fraudării și de cumpărare a votului așa cum avem astăzi", a declarat liderul li-beral. Potrivit informațiilor sale din teritoriu, "voluntari sau oameni de la primărie umblă cu tabele și îi pun să semneze pe toți aceia care nu merg să voteze". "Ei vor să știe cine nu votează pentru ca în Biroul Electoral al secției de votare unde controlează voturile să poată să bage voturi în urnă, echivalent cu numărul celor despre care știu ei că nu votează și au semnat pe listele respective", a acuzat el, invocând faptul că astfel de practici sunt preferate de către PSD. "Activiștii PSD sunt puși să aducă liste cu câte 20 de persoane despre care știu sigur că sunt plecate în străinătate pentru a trimite alți oameni să voteze în locul lor", a mai spus el. În acest fel, votul multiplu nu poate fi identificat. El a mai prezentat un alt mijloc prin care se poate asigura "promovarea votului multiplu": utilizarea autocarelor și microbuzelor pentru transportul persoanelor. "Există o cerere de autocare și microbuze pentru duminică de parcă ar exploda turismul, de parcă ar înflori turismul brusc în perioada aceasta. Este un fenomen anormal", a demonstrat el.

PSD și PDL nu vor pleca de la guvernare, dar va fi cineva dat afară…
La final, el a făcut referire și la soarta coaliției PSD-PD-L. "Nu o să iasă de la guvernare pentru că amândouă partidele vor să stea împreună la putere. O criză guvernamentală va dezavantaja ambele formațiuni", a concluzionat el.
Prezent și el la conferință, senatorul Puiu Hașotti a ținut să declare că nu vor avea loc schimbări la nivelul guvernării. "Nimeni nu va pleca de la guvernare, dar va fi dat afară cineva după prezidențiale. Veți vedea cine", a încheiat misterios liberalul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2566 secunde