Primăria a bătut palma cu CNE Cernavodă pentru Centrul Situațiilor de Urgență

2750
Primăria a bătut palma cu CNE Cernavodă pentru Centrul Situațiilor de Urgență - centruurgente1316612390-1316636217.jpg
Consilierii locali din orașul Cernavodă au aprobat proiectul de hotărâre privind protocolul de colaborare între CNE Cernavodă și Primărie privind înființarea centrului de management pentru situații de urgență. Obiectul protocolului îl constituie punerea la dispoziție de către CNE Cernavodă a unei suprafețe din Centrul pentru situații de urgență cu dotările aferente, situate în strada Unirii, nr. 15B.
Necesitatea și oportunitatea acestei investiții rezultă din deficiențele actuale privind rezolvarea situațiilor de urgență în caz de dezastre, cala-mități, accidente, accidente nucleare sau intervenții medicale care trebuie rezolvate la nivel local. Un astfel de centru are ca scop protecția vieții cetățenilor, a bunurilor și mediului înconjurător.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cernavodă, Alina Vlădușel, în cadrul centrului se vor orga-niza acțiuni de pregătire a membrilor comitetului local pentru situații de urgență și acțiuni de pregătire a populației în funcție de situațiile de urgență la care ar putea fi expusă. Totodată, se va avea în vedere monitorizarea permanentă a instituțiilor de învățământ și a altor locuri publice din oraș, precum și asigurarea funcționării mijloacelor de comu-nicare și informare necesare în cadrul situațiilor de urgență.
În plus, se va asigura colaborarea permanentă între instituțiile care acționează în cazul situațiilor de urgență, respectiv, inundații, cutre-mure, accident nuclear, alunecări de teren, incendii, căderi abundente de zăpadă, intervenții medicale. Centrul se va integra în sistemul național de management al situațiilor de urgență în scopul coordonării activităților și a schimbului eficient și rapid de informații în cazul situațiilor de urgență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Septembrie 2011
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.0355 secunde